Antena Meniu Search
x

Video Complex olimpic nou, ţinut sub cheie. Autorităţile nu s-au decis încă dacă e deschis sau închis

Avem un nou bazin olimpic de înot, la Otopeni, dar ca la noi, stă închis. În timp ce sportivii se antrenează pe unde apucă, în complex înfloresc buruienile.

de Bogdan Ocnaru

la 03.08.2021, 21:34

Vezi și

Primăria a recepţionat lucrarea dar nu a terminat-o: mai trebuie să angajeze oameni pentru administraţie şi să amenajeze curtea. Între timp, oficialii europeni au dat verde ca anul viitor la bazinul de la Otopeni să se desfăşoare campionate europene de nataţie. Aici însă, nimeni nu se grăbeşte.

Cu câteva luni înainte ca întotătorul David Popovici să uimească întreaga lume cu performanţele sale de la Tokyo, autorităţile române se lăudau cu un nou complex olimpic, lângă Bucureşti, în oraşul Otopeni. Clădirea e impresionantă, are un bazin olipmic şi bazine mai mici pentru sărituri, săli de antrenament şi de recuperare. Proiectul a costat 165 de milioane de lei, bani din bugetul statului, şi, conform procedurilor, a fost predat administraţiei locale. Primăria Otopeni trebuia să amenajeze curtea, să angajeze oameni şi să deschidă complexul. Dar asta nu s-a întâmplat asta. 

Complex olimpic nou, ţinut închis

Bogdan Ocnaru, reporter Observator: "Aici, n-a parcat nimeni niciodată. Deja sunt o mulţime de buruieni crescute în locurile de parcare. Bordura asta nu e finisată, pusă una peste alta. Unele au început să se sparga. Aici nu e finisată, e bagată o umplutură de beton... o altă spărtură... bordură nouă. Asfaltul se vede că e proaspăt turnat. nici măcar nu au avut grijă să acopere cât de cât bordura asta. a fost murdărită, aici e ciobită de utilajul care a asfaltat.

Pe acelaşi subiect

Aici ar trebui să fie un spaţiu verde, frumos, îngrijit, cu flori, un pic de gazon. au crescut buruieni. asta este o plasă care ar trebui să oprescă buruienile, nu s-a sinchisit nimeni să o prindă aşa cum ar trebui. a fost luată de vânt cu totul. Uite, plasă, bucăţi de fier beton.

În dulapurile astea ar trebui să fie extrinctoare, lopeţi şi alte lucruri obligatorii pentru obţinerea autorizaţiei la incendiu. nu ştiu de câtă vreme zac aici în faţa clădirii, dar au ruginit. astea sunt cheile, şi ele au ruginit.  Păcat de ele că sunt noi, şi aşa vor fi puse înăuntru, vor atrage atenţia tuturor"

Care e explicaţia? Depinde ce oficiali ai statului întrebi. 

Reporter- Funcţionar Primăria Otopeni: - Cum pot să fac şi eu pentru acces la bazin?

- Nu s-a deschis, încă. Încă nu funcţionează. 

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării: "Am inaugurat, astăzi, Complexul Olimpic din Otopeni". 

Funcţionar Primăria Otopeni: "Este o eroare. Nu a fost inaugurat, a fost recepţionat. Aşa s-au exprimat ei, da. În momentul în care va funcţiona va avea şi... vor fi şi date de contact, se va mediatiza, o să se afle, o să se ştie. Nu există, încă, personal acolo"

Cu toate astea, în următorii doi ani sunt progrmate trei Campionate Europene de nataţie în baza olimpică de la Otopeni: în 2022 Campionatee Europene de înot pentru juniori şi Campionatele Europene de sărituri pentru juniori, iar în 2023 Campionatele Europene de înot în bazin scurt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Complex olimpic nou, ţinut sub cheie. Autorităţile nu s-au decis încă dacă e deschis sau închis