Antena Meniu Search
x

O comună din Mureş este terorizată de urși. Localnicii sunt disperaţi

Aproape că nu e zi în care urşii să nu coboare printre oameni. Într-o comună din Mureş, localnicii sunt disperaţi.

de Sorin Tanţoş

la 14.07.2020, 11:27

Vezi și
  • Înfometaţi, la fiecare vizită, urşii au o ţintă precisă.
  • Oamenii se plâng că au rămas fără zeci de păsări şi porci.

Până anul acesta nu au avut probleme, însă de mai bine de o lună, urşii le atacă gospodăriile şi le mănâncă animalele în timp ce ei privesc îngroziţi de la fereastră cum sălbăticiunile umblă prin curţile lor.

Localnic: Scotea nişte sunete îngrozitoare. Eu am două fetiţe de 10 şi cea mică de 2 ani, erau în balcon, urlau: mami ne mănâncă ursul.

Sunt mărturiile localnicilor din Lunca Bradului, judeţul Mureş, care. de zile întregi trăiesc sub teroarea urşilor. O panică semănată de vizitele tot mai dese ale sălbăticiunilor care se simt în mediul lor prin gospodăriile oamenilor.

Înfometaţi, la fiecare vizită, urşii au o ţintă precisă. La grajdul animalelor. Oamenii se plâng că au rămas fără zeci de păsări şi porci.

Până anul acesta, oamenii spun că nu au avut astfel de probleme. De câteva săptămâni, însă, numărul urşilor, dar şi vizitele lor printre ei a crescut alarmant. Doar în ultimele zile, în preajma Ocolului Silvic au fost văzuţi 11 urşi.

Disperaţi, oamenii au solicitat ajutorul autorităţilor şi au depus nenumărate sesizări la Primărie şi chiar şi la Ministerul Mediului. Până acum, niciun răspuns, dar se roagă la o minune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » O comună din Mureş este terorizată de urși. Localnicii sunt disperaţi