Concert de vioară la înălțime, în Piața Sfatului din Brașov

De Ovidiu Stan.
Publicat: 21.10.2020, 16:25.
Actualizat: 21.10.2020, 16:55

Filarmonica Brașov deschide stagiunea concertelor într-un mod inedit. Unul din cei mai promițători violoniști, Bogdan Costache, a oferit un recital de la înălţime publicului aflat în Piața Sfatului.

Din vârful Turnului de la Muzeul de Istorie, Bogdan Costache a interpretat câteva fragmente la vioară ce au atras atenţia şi aprecierea trecătorilor. Oamenii s-au oprit imediat din plimbare şi au aplaudat momentul unic. Nu înainte de a-l transmite mai departe, pe reţelele de socializare.

Bogdan Costache, violonist Filarmonica Brașov: Este tot ce îşi poate dori un artist, un instrumentist, să-i vezi pe toţi că sunt cu zâmbetul pe buze şi că prin muzica mea am reuşit să le ofer puţină bucurie.Cred că reprezintă o provocare şi e o nouă motivaţie pentru noi artiştii.

Locaţia aleasă de organizatorii evenimentului pentru concertul la înălţime nu a fost întâmplătoare. În Piaţa Sfatului, ajung turişti din toată ţara. Prin această demonstraţie, artiştii au vrut să-i asigure pe oameni că totul va fi bine. Iar pandemia nu ne poate învinge.

Alexandra Grancea, purt de cuv Filarmonica Brașov: Sunt melomani, sunt Braşoveni care suferă şi care nu se pot bucura. Ne-am gândit să promovăm concertele un pic diferit. Dinspre comunitate înspre sala de concert. Dacă altă dată aveam sala plină, sold-out-uri sau cu casa închisă, iată că acum, la capacitate de 30%, ne bucurăm la 100, 100 şi ceva de oameni în sală, sau poate chiar mai puţin

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.