Antena Meniu Search
x

Video Concurs de sprint cu atelaje canine, în Harghita: Patrupedele din rase nordice s-au luat la întrecere pe un traseu de trei kilometri

Zeci de câini nordici, de rasă, s-au întrecut în acest weekend, împreună cu stăpânii lor, la primul concurs de atelaje canine al sezonului. Concursul, organizat în localitatea Borsec, din Harghita, este şi un antrenament pentru sezonul rece, atunci când patrupedele vor trăge sănii pe zăpadă.

de Redactia Observator

la 10.10.2022, 08:07

Vezi și

Zeci de câini din rasa Husky Siberian sau Malamut de Alaska, dar şi din alte rase, au luat startul concursului de sprint cu atelaje canine organizat în Poiana Zânelor.

Concurent: O să concurez în proba C1, care însemnă 4 câini Husky. Traseul este unul relativ greu, de data asta. Sperăm să-l terminăm cu bine, este foarte greu, un traseu foarte tehnic.

Sara a venit la concurs împreună cu tatăl ei. Cea mică are trei câini de care are grijă, însă îşi mai doreşte şi alţii. Speră să câştige. La fel şi tatăl ei.

Tatăl fetiţei: Noi vom participa la categoria a doua, cu 4 câini rasa Malamut, iar fiica mea va participa la alergare cu câinii.

Pe acelaşi subiect

Sara: O să particip cu un câine. Câinii sunt animalele mele preferate.

Cei peste 20 de concurenţi s-au avântat pe un traseu de trei kilometri. Premiile au constat în mâncare pentru patrupede

Molnar Sandor, organizator: Este concurs atelaje canine. Peste 20 de concurenţi. Este mai mult ca un hobby şi pentru cei cărora le plac animelele.

Szilvia, participantă din Bălan, povesteşte că mai are acasă încă 10 câini. Spune că întreţinerea lor nu este deloc ieftină, însă iubeşte foarte mult animalele.

Nagy Szilvia, participant: Am venit cu un echipaj de Malamut, aici sunt patru. Este un echipaj mai în vârstă, dar foarte aproape de sufletul nostru şi cu care reuşim să ne descurcăm foarte bine în fiecare an.

Participantă din Târgu Mureş: Eu voi participa la bikejoring cu un câine.

Ba pe bicicletă, ba pe tricicletă, stăpânii frumoaselor patrupede s-au avântat pe traseu, hotărâți să câștige cursa contra-cronometru.

Participant: E un traseu şi prin pădure şi pe păşune, cu multe curbe. Dar a decurs destul de bine traseul.

Traseul de trei kilometri are multe curbe, urcări şi coborâri. Câştigătorii au fost stabiliţi în funcţie de timpii efectuaţi în cele două zile de concurs. Iar premiile au constat în mâncare pentru câini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Concurs de sprint cu atelaje canine, în Harghita: Patrupedele din rase nordice s-au luat la întrecere pe un traseu de trei kilometri