Antena Meniu Search
x

Video Concurs dedicat câinilor din rasa Mastiff Tibetan, la Târgu Mureș. Gestul făcut de stăpânul român al celui mai frumos exemplar

Li se spune câini-lei şi sunt de o frumuseţe rară. Zeci de exemplare din rasa Mastiff Tibetan şi-au etalat calităţile la prima competiţie din Europa Centrală şi de Est dedicată acestei rase. Ca să lase o şansă participanţilor din cinci ţări, Boss, cel mai valoros şi premiat Mastiff din lume, deţinut de un român, nu a participat. 

de Redactia Observator

la 09.10.2022, 19:56

Vezi și

Uriaşi, afectuoşi şi extrem de frumoşi. Câinii pregătiţi pentru concurs şi-au arătat calităţile în faţa unui juriu exigent. Aron este unul dintre cele mai mari exemplare de Mastiff Tibetan din ţară. Se poate lăuda deja cu titlul de campion junior şi campion pe România. Şi, anul acesta, are şanse mari să ia marele premiu. 

Adrian, stăpânui lui Aron: Are trei ani şi opt luni. Are aproape 88 de kilograme. Ştie ce înseamnă să îşi păzească teritoriul la domiciliul său, ştie ce înseamnă să iasă în afara teritoriului său şi să respecte anumite reguli de conduită până la urmă.

Cel mai scump și premiat Mastiff Tibetan, crescut în România

Nimeni nu îl poate întrece însă pe Boss Phantom, cel mai scump şi mai premiat mastiff tibentan din lume, crescut într-o canisă din România. Pentru ca ceilalţi câini să aibă o şansă, anul acesta Boss nu a participat la competiţie. 

Pe acelaşi subiect

Tudor Sălăgean, crescător Mastiff Tibetan: Acest Mastiff Tibetan are mai multe calităţi. Una dintre ele este că acesta este un exemplar foarte bun pentru paza protecţia familiei şi a turmelor de oi. În ultimii zece ani, de când am început să fac şi eu canisă, am început să facem performanţă de înalt nivel. În ultimii cinci ani sunt peste 500 de exemplare cu pedigree doar în România. 

Cristian Ștefănescu, Asociaţia Chinologică Română: Este un moment istoric pentru această rasă în România. 

Podiumul a fost cucerit până la urmă de Athos, un mascul în vârstă de doar şapte luni

Concursul de la Târgu Mureş este primul din Europa Centrală şi de Est dedicat rasei Mastiff. 45 de patrupede din cinci ţări s-au bătut pentru locul întâi. Mastifful Tibetan este strămoşul câinilor ciobăneşti şi de pază, iar rasa are o vechime de peste trei mii de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Concurs dedicat câinilor din rasa Mastiff Tibetan, la Târgu Mureș. Gestul făcut de stăpânul român al celui mai frumos exemplar