Antena Meniu Search
x

Copiii bolnavi de diabet zaharat de tip I vor beneficia de aparate de monitorizare a glicemiei şi de un dispozitiv de injectare a insulinei

O primă victorie pentru copiii bolnavi de diabet zaharat de tip I. Vor beneficia, gratuit, de aparate de monitorizare a glicemiei şi de un dispozitiv de injectare a insulinei. Statul român le-a oferit, în sfârşit, şansa la o viaţă normală

Vezi și

O primă victorie pentru copiii bolnavi de diabet zaharat de tip I. Vor beneficia, gratuit, de aparate de monitorizare a glicemiei şi de un dispozitiv de injectare a insulinei. Statul român le-a oferit, în sfârşit, şansa la o viaţă normală, lipsită de calvarul a mii de înţepături pe an. Pentru asta a luptat colega noastră, Andreea Stroe, al cărei fiu are diabet.

O simte pe pielea lui, Vlad, fiul colegei noastre, Andreea Stroe. Este insulinodependent, la fel ca alţi 3600 de copii şi adolescenţi. 

Andreea Stroe, jurnalist Antena 3: "Practic se face lumină. Orbecăi fără un astfel de dispozitiv. El îţi oferă aproape 300 de valori glicemice zilnic. Nu vă spun ce înseamnă pentru părinte lucrul acesta, copilul va fi scutit de foarte multe înţepătur."

Statul va cheltui peste 71.000 de lei pentru a cumpăra senzori de monitorizare a glicemiei şi pompe de insulină. 

Viorica Dăncilă: "Cu ajutorul aparaturii performante, de ultimă generaţie, ce va fi decontat aşa cum am menţionat de CNAS. Persoanele care sunt dependente de insulină nu vor mai fi nevoite să suporte înţepături."

Este o primă victorie în lupta împotriva diabetului zaharat. Andreea, cea care a început tot acest demers, vrea să meargă mai departe. 

Andreea Stroe, jurnalist Antena 3: "În această hotărâre de Guvern care astăzi a fost aprobată de cabinetul Dăncilă nu este prevăzută acea notificare prin care tinerii de peste 18 ani, până la 26 de ani, vor fi şi ei echipaţi cu senzori."

Executivul a aprobat şi alocarea a peste 1.900 de lei pentru achiziționarea și implantarea unui număr de 20 dispozitive de stimulare cerebrală profundă la bolnavii cu epilepsie farmacorezistentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Copiii bolnavi de diabet zaharat de tip I vor beneficia de aparate de monitorizare a glicemiei şi de un dispozitiv de injectare a insulinei