Antena Meniu Search
x

Parintilor copiilor care au scapat cu viata din incendiul de la Maternitatea Giulesti li se cer dovezi ca cei mici au fost arsi in incubatoare

Au supravietuit iadului, iar acum ard in focurile Justitiei. Copiilor care au scapat cu viata din incendiul de la Maternitatea Giulesti li se cer dovezi ca au fost arsi in incubatoare.

Vezi și

La doi ani si jumatate de la tragedia care a ingrozit o tara intreaga, corpurile lor poarta inca urme, pe care timpul si medicii n-au reusit sa le stearga. Judecatorii vor insa probe fara de care amana sa dea un verdict.

16 august 2010. Ora 18 si 24 de minute. Un apel la 112 anunta un incendiu in Maternitatea Giulesti. Ardea sectia de terapia intensiva, locul unde 11 nascuti prematur se luptau sa traiasca.

Doar cinci dintre copii au supravietuit atunci. Cu trupurile acoperite de rani deschise, au trecut prin chinuri greu de imaginat. Au renascut dupa sute de zile de recuperare si cu adevarate minuni facute de medici.

Cazul Giulesti e acum in miinile judecatorilor care nu stiu inca cine si cat va plati pentru suferinta provocata. Au amanat de 20 de ori verdictul, pentru ca vor mai multe probe.

Dovezi, cum sunt aceste fotografii, ca din trupurile firave si arse s-au facut minuni medicale, medicii au trimis catre instanta.

Si nu doar parintii bebelusilor supravietuitori plang dupa un verdict. Si cele care au ramas fara copii asteapta deznodamantul. Parintii care si-au ingropat pruncii sunt si ingropati in hartii.

Asistenta medicala care era in tura cand a ars sectia de terapie intensiva din Giulesti a venit si ea la tribunal. Cu ochii in pamant.

Dupa ce a stat 60 de zile in arest, Florentina Daniela Carstea s-a reintors la locul de munca din maternitate. Este acuzata de neglijenta in serviciu. La fel ca seful de atunci al clinicii, profesorul Bogdan Marinescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Parintilor copiilor care au scapat cu viata din incendiul de la Maternitatea Giulesti li se cer dovezi ca cei mici au fost arsi in incubatoare