Antena Meniu Search
x

Cosarul a revenit pe piata, in varianta moderna

Cosarul. Nu exista numai ca martisor, ci face parte din Asociatia Hornarilor din Romania. De altfel, iese la lumina zilei nu ca altadata, din cosurile pline de funingine ale caselor, ci imbracat la costum si cu joben pe cap

Vezi și

In acest weekend, la Busteni, cosari din toata lumea s-au reunit pentru Ziua Cosarului, pentru a le demonstra tuturor ca meseria hornaritului este din nou la moda.

Murdar de funingine, cu colacul de sarma si pamatuful de curatat cosuri in spate. Asa arata un cosar de pe vremuri, un temerar al inaltimilor si al spatiilor inguste. Astazi, imaginea cosarului este mai spilcuita, acesta umbland imbracat la patru ace, cu joben pe cap si cu o servieta in mana. “Aceasta criza a invatat romanul un lucru: da un ban, dar trebuie sa stie pe ce il da, vrea calitate”, a explicat Mircea Balsoianu, presedinte ASFOCH. Cosarul modern a aruncat peria si sarma si le-a inlocuit cu laptop-ul, microcamera video si termometrul electronic.

Sunt tot mai multi veniti din intreaga lume, s-au strans la poalele muntilor Bucegi, in Busteni, pentru a IV-a editie a Zilei Cosarilor. Cu ajutorul camerei wireless, ne-au introdus in lumea lor.

Pentru a fi un bun cosar trebuie sa ai o conditie fizica de invidiat. Au alergat la maraton si si-au cooptat si un nou coleg. Cand va fi mai mare, Florin, un baiat,  se va alatura si el celor 400 de cosari din Romania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Cosarul a revenit pe piata, in varianta moderna