Antena Meniu Search
x

Cu mocăniţă, de 1 Mai. Mulţi români au dat oraşele aglomerate, pentru corturi şi rulote la munte

Mulţi dintre românii care au vrut să își petreacă mini-vacanţa de 1 Mai altfel decât la mare, s-au urcat în mocăniţă şi au lăsat oraşele aglomerate pentru corturi şi rulote.

Vezi și

Mulţi dintre românii care au vrut să își petreacă mini-vacanţa de 1 Mai altfel decât la mare, s-au urcat în mocăniţă şi au lăsat oraşele aglomerate pentru corturi şi rulote. Zilele acestea în ţara noastră au ajuns şi foarte mulţi turişti străini. Maramureş şi Valea Prahovei i-au impresionat cel mai mult, unde spun că sunt cele mai frumoase peisaje pe care le-au întâlnit vreodată.

Patru locomotive cu aburi - printre ultimele din Europa - străbat în fiecare zi sălbăticia din Valea Vaserului. Fiecare are un nume: Elveţia, Cozia, Măriuţa şi Krauss. Departe de zgomotul oraşelor, turiştii au umplut mocăniţa care i-a dus în mijlocul codrilor. 

Traseul printre munţi şi peste albiile râului i-a fermecat pe toţi.

La destinaţie, turiştii au fost aşteptaţi cu preparate la grătar şi un spectacol cu muzică populară din Maramureş. O escapadă pentru care fiecare turist a plătit în jur de o sută de lei. Nimeni n-a refuzat o repriză de dans.

Doi suedezi au venit să petreacă cinci zile în Maramureş. A fost prima oară când au urcat într-un tren tras de o locomotivă cu aburi. 

Tot în natură, pe Valea Cerbului, sute de turişti şi-au luat cu ei rulotele, corturile şi voia bună, pentru câteva ore sau chiar zile de relaxare. 

Lângă râu şi la iarbă verde, copiii au uitat chiar şi de internet. 

Cine a ajuns în Sinaia, a vizitat Castelul Peleş. Oraşul a fost mai plin ca niciodată şi de turişti străini.

Petrecerile cu focuri de tabără şi muzică populară vor dura până marţi seara, când toată lumea se va întoarce mai relaxată spre case.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cu mocăniţă, de 1 Mai. Mulţi români au dat oraşele aglomerate, pentru corturi şi rulote la munte