Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum poti porni rapid o afacere de drop shipping

Conceptul de drop shipping este extrem de atractiv pentru oricine isi doreste o afacere online care sa presupuna un efort minim de gestionare, insa inainte de a lua decizia de a investi intr-o astfel de afacere, trebuie sa intelegi exact ce implica ea, din toate punctele de vedere.

de Redactia Observator

la 19.06.2018 , 15:10

- pixabay.com

Conceptul de drop shipping este extrem de atractiv pentru oricine isi doreste o afacere online care sa presupuna un efort minim de gestionare, insa inainte de a lua decizia de a investi intr-o astfel de afacere, trebuie sa intelegi exact ce implica ea, din toate punctele de vedere.

Ce este drop shipping?

Drop shipping este un proces de gestionare a lantului de aprovizionare, in care comerciantul nu tine stocuri de produse, ci transmite comenzile clientilor si detaliile de livrare catre producatori sau alti comercianti, care apoi efectueaza livrarea direct catre client.

Articolul continuă după reclamă

Suna simplu la prima vedere, presupune sa iti faci un magazin online si sa iti dezvolti o retea de furnizori care sa livreze catre clientii tai. Difera de felul in care indeplinesti comenzile intr-un model de comert online traditional prin faptul ca nu ai de-a face cu gestionarea inventarului sau costurile si logistica livrarilor.

Plata catre furnizor o faci abia in momentul in care ai incasat banii pentru produs de la comparator, ceea ce diminueaza riscurile pentru tine semnificativ, in comparatie cu majoritatea altor modele de afaceri.

Avantaje si dezavantaje ale acestui model de comert

Minimizarea riscului este cel mai evident avantaj. Cand pornesti o afacere, a nu trebui sa investesti intr-un volum mare de inventar reprezinta un avantaj semnificativ.

De asemenea, economisesti timp si costuri operationale, pentru ca nu e nevoie sa mentii un depozit, sa livrezi produse sau sa gestionezi stocuri. Asta inseamna si ca iti poti desfasura afacerea din orice locatie.

Este foarte usor si sa schimbi tipul de produse comercializate in functie de cat de bine se vand, comparativ cu alte afaceri de comert. Nu este nevoie sa continui vanzarea de produse care nu aduc rezultatele pe care le asteptai, pana epuizezi stocul in care ai investit.

Daca ai identificat in mod corect o nisa in piata care nu a fost bine deservita anterior si daca ai ales produsele pentru acea nisa care convertesc cel mai bine, vei inregistra profit imediat, in schimbul unei investitii foarte mici.

Iti trebuie doar un magazin online si abilitati de marketing pentru a-ti promova afacerea. Poti folosi campanii de promovare pe retelele sociale, prin Google Adwords si prin email marketing, pentru a creste numarul de vizitatori ai site-ului si volumul de vanzari.

Principalele riscuri pe care trebuie sa le iei in calcul daca te gandesti sa pornesti o afacere de drop shipping tin de alegerea furnizorilor. Este important sa te asiguri ca ai de-a face cu producatorul si nu cu un intermediar, astfel incat sa iti ramana un profit suficient din comercializarea produselor. De asemenea, trebuie sa fii mereu la curent cu situatia stocurilor, ca sa te asiguri ca produsele vor ajunge la cumparatori in intervalul de timp la care se asteapta. Un alt aspect important in alegerea furnizorilor este sa te asiguri de calitatea si autenticitatea produselor, pentru a nu risca reputatia afacerii tale.

O alta provocare cu care vei avea de-a face va fi aceea de a oferi asistenta clientilor, pe masura ce volumul vanzarilor va creste. Chiar daca celelalte procese nu tin de tine si nu implica majorarea costurilor operationale pe masura ce iti dezvolti afacerea, comunicarea cu clientii tai va presupune consum mai mare de timp si bani, pe masura ce numarul clientilor va creste.

Cum obtii un site optimizat pentru drop shipping

Site-ul va reprezenta baza afacerii tale de drop shipping. Scopul acestuia este sa ajute cumparatorii sa gaseasca rapid produsele de care au nevoie si sa le comande usor, si sa te ajute pe tine sa gestionezi comenzile, sa le transmit furnizorilor, sa comunici cu acestia si sa monitorizezi onorarea comenzilor, totul cat mai usor si eficient.

Din aceste motive, este esential sa investesti in dezvoltarea unui site de calitate, care sa iti usureze cat mai mult munca. Poti incerca sa iti construiesti singur un astfel de site, folosind una din platformele de ecommerce care ofera si suport, dar cel mai sigur este sa apelezi la profesionisti cu experienta in domeniu, care sa iti ofere si consultanta si sa te poata ajuta si dupa lansarea afacerii, in cazul in care vei avea intrebari sau vei mai dori modificari, pe masura ce testezi diverse tipuri de produse si de interactiuni cu utilizatorii.

In concluzie, daca ai reusit sa identifici o nisa relativ ne-explorata, iti mai trebuie doar sa alegi furnizori de incredere si sa obtii un site robust, si esti gata sa iti lansezi afacerea de drop shipping.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Ştiri sociale » Cum poti porni rapid o afacere de drop shipping