Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Copiii soţilor Marţian au ajuns într-un loc secret. Mama susţine că au fost răpiţi de tată şi complicii săi italieni

Milionarul Adrian Marţian a fost reţinut pentru 24 de ore. Este acuzat că a participat la scoaterea celor trei copii ai săi din ţară şi că a miniţit autorităţile. Anchetatorii vor să stabilească şi dacă el se află în spatele răpirii celor mici. Primele indicii arată că fraţii au trecut pe rând, peste graniţă, însoţiţi de mai multe persoane. Între timp este anchetă şi la Poliţia de Frontieră, care ar fi trebuit să împiedice ieşirea din ţară a minorilor. Mama celor trei fraţi spune că e aberant să fie acuzată de răpire pentru că avea custodia copiilor.  

de Diana Speretoiu

la 18.10.2024 , 19:22

Flancat de poliţişti, Adrian Marţian a ajuns în România la prima oră a dimineţii. După cinci zile de când au dispărut, Antonio, Rania şi Raisa, au fost preluaţi de Protecţia Copilului. Fraţii au fost găsiţi alături de tată în oraşul Niş, la 200 de kilometri de graniţă. 

Dus la audieri, în Hunedoara, milionarul a continuat să susţină că nu are nicio legătură cu dispariţia copiilor. Şi că un grup misterios de răpitori l-au contactat, apoi i-au lăsat în grijă pe cei mici, în Serbia.

Reporter: Erau străini răpitorii? Ce limbă vorbeau?

Articolul continuă după reclamă

Adrian Marţian, tatăl copiilor: Erau străini.

Pe acelaşi subiect

Reporter: În ce limbă aţi vorbit cu ei?

Adrian Marţian, tatăl copiilor: Italiană.

Reporter: La comanda cui i-au luat?

Adrian Marţian, tatăl copiilor: A mamei! A mamei şi a amantului ei.

Ce spune Roxana Marţian, mama copiilor

"Nu aveam cum să orchestrez această răpire pentru că eu eram în măsură să-mi iau copiii fără să-i răpesc. Eu am spus şi poliţiei, eu mă duceam la IPJ şi strigam în gura mare că mi-am recuperat copiii, în niciun caz nu i-aş fi ascuns", spune Roxana Marţian, mama copiilor.

La capătul a mai puţin de două ore de audieri, Adrian Marţian a fost reţinut pentru 24 de ore. Maşina în care au fost găsiţi copiii se află acum în curtea poliţiei din Hunedoara. A fost sigilată şi urmează să fie verificată amănunţit.

Marţian este acuzat că a încălcat ordinul de protecţie care nu-i permite să se apropie de copii, că a minţit poliţiştii şi că a avut un rol în trecerea copiilor peste graniţă.

Cei trei copii ar fi fost scoşi din ţară pe rând

Anchetatorii au ridicat imagini de pe camere de supraveghere din aproape jumătate de ţară şi vor să afle cum au trecut graniţa cei trei copii. Surse Observator spun că aceştia ar fi ieşit din ţară pe rând, între 13 şi 17 octombrie cu ajutorul mai multor persoane care acum sunt în cercul de suspecţi.

"A avut complici cu siguranţă. Italienii care au răpit copiii scriu în limba română, cu diacritice române mesajele. Toată frustrarea şi ura pe care o are Marţian în el a băgat-o în copii timp de doi ani şi jumătate", mai spune Roxana Marţian, mama copiilor.

Anchetă este şi la Poliţia de Frontieră, care nu a reuşit să împiedice ieşirea din ţară a copiilor. Fraţii au fost daţi în consemn, la graniţă, pe 14 octombrie seara. Însă nu ar fi putut ieşi legal nici înainte. 

Un minor nu poate părăsi ţara decât cu acordul scris al ambilor părinţi sau al celui care are prin ordin judecătoresc custodia totală. Aceleaşi documente sunt necesare şi dacă minorii sunt încredinţaţi altei persoane.

În prezent, minorii se află în grija statului

Cei trei copii rămân, deocamdată, în grija statului şi vor fi ţinuţi într-un loc secret până când o instanţă va decide cui vor fi încredinţaţi.

"Vor beneficia de evaluare medicală detaliată, consiliere psihologică, asistenţă socială şi se vor bucura de toată grija colegilor noştri. Sunt ok. Chiar foarte ok. Neaşteptat pentru noi", spune Geanina Ianc, director DGASPC Hunedoara.

"Există o instanţă definitivă, dar va trebui şi mama să facă efort pentru a-şi câştiga respectul şi dragostea celor mici. Noi nu putem să-i smulgem pe copii din braţele unui părinte dacă ei nu doresc", a declarat Natalia Intotero, ministrul Familiei.

Specialiştii spun însă că recuperearea copiilor va fi un drum lung.

"Principalul efort este să le câştigi încrederea. Pentru că la suprafaţă par a fi foarte de treabă şi pare că ai cu cine sta de vorbă, dar ei ştiu foarte bine, omenirea i-a trădat, părinţii i-au trădat, statul i-a trădat. Avându-se doar unii pe ceilalţi, nu vor mai avea încredere. Vorbim de traumă", spune Gabriel Diaconu, psihiatru.

Adrian Marţian şi fosta soţie se bat de doi ani pe custodia celor trei copii. 

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Evenimente » Copiii soţilor Marţian au ajuns într-un loc secret. Mama susţine că au fost răpiţi de tată şi complicii săi italieni