Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Lista actualizată a medicamentelor care îi pot lăsa pe şoferi fără permis

Anumite pastile pentru tulburări de somn şi medicamente banale ne pot lasa fara permis de conducere. Sunt tratamente care au intrat pe lista substanţelor care îi pot afecta pe şoferi, listă actualizată de Ministerul Sănătății.

de Bogdan Dinu

la 18.10.2024 , 20:21

Sunt câteva medicamente noi pe listă, precum, Tramadolul, Gerodormul sau Sonlaxul. În mare parte, medicamente noi sau tratamente indicate în tulburările de somn. Sunt pastile care conțin substanțe stupefiante și psihotrope, substanțe care, pe lângă că ne pot arăta pozitivi la testările cu aparatul drugtest, ne pot afecta și capacitatea de concentrare la volan. Specialiștii spun că fiecare medicament de pe listă devine periculos pentru șoferi abia după o anumită valoare. Indicația este ca aceste medicamente să fie luate cu rețetă de la medic. Pentru că tot doctorul este cel care ar trebui să îi explice pacientului reacțiile adverse, dar și contraindicațiile. 

Vezi și
Bogdan Dinu Like

Bogdan Dinu s-a alăturat echipei Observator în anul 2020. În prezent activează în cadrul redacției Antena1 ca reporter de eveniment și investigații specializat în domeniul afacerilor interne.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Evenimente » Lista actualizată a medicamentelor care îi pot lăsa pe şoferi fără permis