Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Val de ger peste România. Unde se vor întregistra aproape -10 grade

A venit frigul, iar temperaturile vor rămâne scăzute şi în weekend. La munte, vor atinge pragul de ger. Meteorologii spun că este doar un episod. De săptămâna viitare, vremea se va încălzi din nou până la maxime de 20 de grade. 

de Redactia Observator

la 17.10.2024 , 19:59

Aproape toată ţara traversează primul episod foarte rece din acest sezon. La Miecurea Ciuc, ziua a început cu -2 grade, iar pe Transalpina peisajul e deja de iarnă.

Valul de frig va dura până la sfârşitul săptămânii

La 1.700 de metri altitudine, temperaturile au scăzut pe parcursul nopţii până la minus 6 grade. Staţiunea Rânca este acoperită de o pătură de ceaţă şi sunt 2 grade în termometre. Episodul de frig va dura până la sfârşitul săptămânii şi va aduce şi frig în unele zone montane.

Vezi și

După prânz, câteva raze de soare au crescut temperatura până la 6-7 grade, spre bucuria turiştilor care au savurat aerul de munte. La Târgu Mureş, oamenii au fost nevoiţi să dezgheţe maşinile dimineaţa. 

Pe acelaşi subiect

ŞI la mare temepraturile s-au aliniat cu data din calendar . 

La malul mării, minimele sunt cele mai mari din ţară. Noaptea nu vom avea sub 6 grade Celsius, iar ziua, chiar dacă este soare vor fi undeva la 12-13 grade Celsius. Senzaţia de rece, este amplificată de vântul care va face ca temperaturile să pară mai mici cu 4-5 grade. 

În Capitală, dacă pe timp de zi vorbim despre temperaturi normale pentru luna octombrie, odată cu apusul soarelui, mercurul din termometre scade chiar şi cu 10-15 grade. Tocmai de aceea, parcurile din Bucureşti sunt mai animate în intervalul orar 14-16, atunci când este cel mai cald. 

"Dimineaţa este mai frig, la prânz este mai cald, învăţăm să ne îmbrăcăm în straturi ca să ne adaptăm fiecărei temperaturi", spune Rodica Tănăsescu, medic de familie.

Frig va fi şi în următoarele zile.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Vremea » Val de ger peste România. Unde se vor întregistra aproape -10 grade