Antena Meniu Search
x

Video Cum scapi de aglomeraţia de pe Valea Prahovei. Rute alternative pe care să pleci cu mașina

Vine sfârşitul de săptămână, iar mulţi turişti vor căuta răcoarea muntelui, în aceste zile toride. Nu e o surpriză pentru nimeni că DN1 e un adevărat furnicar, la sfârşit de săptămână. O porţiune de drum care în mod normal se parcurge în 20 de minute, poate dura şi două ore. 

de Redactia Observator

la 28.07.2022, 13:51

Vezi și

Aglomeraţia este la ordinea zilei şi autorităţile nu pot face nimic pentru a rezolva la modul real, pe termen scurt, această problema. Un drum care, în mod normal, se parcurge în 20 de minute ajunge să le ia şoferilor, pe Valea Prahovei şi două ceasuri. 

Claudiu Loghin - reporter Observator: Printre cele mai elementare lucruri pe care le putem face pentru a evita aglomeraţia pe Valea Prahovei, pe DN1, între Ploieşti şi Braşov este folosirea unei aplicaţii pentru monitorizarea traficului şi selectarea modului pentru cel mai rapid traseu. În acest fel, configuraţia este aleasă automat în funcţie de datele culese din teren de către cei care circulă la un moment de vârf pe DN1.

Există şi alte soluţii. Alegerea unei variante ocolitoare cum este şi DN1A, mai lung cu 10-15 km, însă de multe ori mult mai rapid decât pe Valea Prahovei. Poliţiştii mai vorbesc şi de o altă modalitate, alegerea unor momente din zi pentru parcurgerea distanţei în care valorile de trafic nu sunt exteem de mari. Spre exemplu, la sfârşitul săptămânii, dimineaţa devreme sau seara târziu sunt astfel de momente în care vârfurile de trafic în special în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei sunt depăşite. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Cum scapi de aglomeraţia de pe Valea Prahovei. Rute alternative pe care să pleci cu mașina