Antena Meniu Search
x

Aproape jumătate dintre dascăli ar fi de acord cu un regim dictatorial, dar și cu pedeapsa cu moartea

Un studiu făcut de cercetărorii Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca scoate la iveală cum văd viaţa cei care îi învaţă să gândească pe copiii noştri. Iar rezultatele sunt îngrijorătoare.

Vezi și

Un studiu făcut de cercetărorii Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca scoate la iveală cum văd viaţa cei care îi învaţă să gândească pe copiii noştri. Iar rezultatele sunt îngrijorătoare. Aproape jumătate dintre cei care ne formează copiii ar fi de acord cu un regim dictatorial, dar și cu pedeapsa cu moartea. Şi nu sunt singurele opinii care ar trebui să fie un semnal de alarmă.

Aproape jumătate dintre dascălii chestionaţi au spus că ar fi de acord cu un regim dictatorial. Iar 40% dintre ei au spus că ar de acord cu introducerea pedepesei cu moartea. Acelaşi procentaj îl întâlnim şi în cazul profesorilor care consideră că homosexualitatea nu poate fi acceptată. 27% spun acelaşi lucru despre avorturi.

Acelaşi studiu mai scoate la iveală ceva chiar mai şocant de atât. Mai bine de 14% dintre dascălii chestionaţi consideră că bătaia femeii de către partener poate fi uneori justificată. Iar cu o proporţie uimitoare, de peste 31 de procente, aceştia cred că uneori părinţii sunt îndreptăţiţi să-şi bată copiii.

În ceea ce priveşte nivelul de toleranţă al dascălilor acesta este foarte scăzut. Cel mai frecvent sunt respinşi dependenţii de droguri, dar şi cei de alcool. Urmează oamenii de etnie romă, homosexualii, cei care vorbesc o altă limbă, dar și cuplurile în care partenerii nu sunt căsătoriți.

La studiul "Educaţie pentru democraţie în şcolile din România" au participat 1.427 de profesori din 140 de şcoli din ţară. Rezultatele studiului sunt extrem de importante pentru că valorile dascălilor faţă de societate şi sistemul politic au un rol substanţial în educarea elevilor pentru democraţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Aproape jumătate dintre dascăli ar fi de acord cu un regim dictatorial, dar și cu pedeapsa cu moartea