Antena Meniu Search
x

Curs valutar

De la pasiune la business – cum transformi arta machiajului într-o afacere

Nu numai pentru că poți să îți administrezi singur programările, câștigurile și așa mai departe, pentru că poți fi propriul șef, ci și pentru că ai pasiune, interes în arta make-up-ului poți transforma o astfel de pasiune într-o afacere.

de Redactia Observator

la 13.07.2018 , 18:46

Nu numai pentru că poți să îți administrezi singur programările, câștigurile și așa mai departe, pentru că poți fi propriul șef, ci și pentru că ai pasiune, interes în arta make-up-ului poți transforma o astfel de pasiune într-o afacere. Șansele de succes sunt cu atât mai mari cu cât ai un plan de afaceri în acest sens, este un domeniu ce te motivează și în care investești și la propriu și la figurat cunoștințe, timp, disponibilitate și experiență, chiar și pe cea proprie, pe lângă cea dobândită.

Pe nișa de machiaj profesional există interese diverse. Acest serviciu este solicitat de către reprezentantele feminine mai ales la ocazii speciale. Și cum vara este cea mai aglomerată perioadă privind organizări de acest gen se înțelege și cererea destul de mare. Mai apoi este vorba de prezentare în cadrul evenimentelor, makeup-ul unor prezentatori, actori, etc. În cadrul propriului salon sau cu un spațiu închiriat în acest sens un machior poate începe timid, exersând pe propria persoană, continuând prin a învăța constant și a investi în produse de înaltă clasă.

Machiaj profesionist și oportunitatea de business

Articolul continuă după reclamă

Cu o contorizare a motivelor pentru care această nișă are șanse să fie profitabilă trebuie amintit că potențialul este mare. Tot ce ține de show, de ieșiri publice, de a fi în lumina reflectoarelor se bazează pe makeup. Demararea une afaceri de acest gen nu este ȋmpovărătoare privind investițiile, în timp ce activitatea în sine poate fi și una secundară, ce permite flexibilitate.

Primele investiții se fac în produsele de makeup, cosmetice ce trebuie să întrunească cerințele de calitate și implicit rezistență. Diversitatea este și ea importantă aici, pentru că nu se poate rezuma numai la un singur tip de makeup oferit publicului larg. Achiziția unei linii de machiaj precum și de set pensule machiaj de calitate se completează una pe cealaltă.

Trebuie spus că partea de calitate este una absolută. Precum instrumentarul unui medic ce se menține iegienizat și sterilizat după fiecare utilizare, pensulele și alte ustensile necesare pentru aplicarea de make-up trebuie să țină cont de regulile de igienă. Folosirea acestora vine la pachet cu responsabilitatea de a nu declanșa o reacție a pielii, de a nu transmite diverse bacterii, dat fiind că machiajul vine în contact direct cu tenul.

Odată aleasă bine, fiind de calitate, o trusă de farduri și una de pensule durează și nu impune alte investiții în termen scurt. O recomandare este nișa produselor de import. Găsești la www.pandera.ro spre exemplu, produse ce se comportă excelent la diverse condiții și la transfer. Sunt de marcă Focallure printre altele și au un preț de achiziție echilibrat. Acest brand este unul de renume mai ales pe piața internațională, deci nu dai greș cu o astfel de alegere. Pandera este unic importator, deci la rândul tău ai șansa de a folosi produse bune, originale și nu exploatezi aceeași gama ca mai toți pe această nișă.

Prestigiul și cum îți construiești un nume

Desigur, cheia succesului este să îți clădești un nume și ulterior să ai și beneficiile acestui efort. Un make-up artist cu renume ajunge el însuși să fie căutat și nu mai depune efortul de a-și căuta clienții. Este un drum lung, însă nu și imposibil.

Ca reușită pe plan de make-up trebuie să existe mereu o adaptare la noi tendințe. Exersează, încearcă și nu te rezuma numai la stil clasic și de consum. Cu alte cuvinte, nu te rezuma la muncă de make-up pentru cliente. În timpul liber fă ședințe foto, prezintă-ți oferta, exersează creativitatea.

Pentru locația în care îți aștepți clientele preferă să conturezi un mic paradis. Femeile adoră să fie răsfățate și vin la tine întocmai pentru ca tu să aduci frumosul pe chipul lor. O zonă de așteptare comodă, mici detalii și atenții le vor face să se simtă mai bine ca oricând. Încheie sesiunea de make-up cu o mini ședință foto și pune în valoare nu doar munca ta, ci și trăsăturile celei care a beneficiat de ședința de machiaj. O vei flata și asta înseamnă o șansă de a fideliza publicul.

Însă poate cel mai prețios sfat este acela de a fi original. Nu trebuie să inventezi roata, dar trebuie să vii cu o contribuție proprie la ceea ce lumea știe deja.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Ştiri sociale » De la pasiune la business – cum transformi arta machiajului într-o afacere