Antena Meniu Search
x

DECIZII DURE în urma scandalurilor din Biserica Română. Dezvăluiri ȘOCANTE din culisele Sfântului Sinod

Mai marii bisericii decid, în următoarele zile, soarta unui preot şi a unui episcop. Cristian Pomohaci nu şi-a demonstrat nevinovăţia, aşa că mâine se decide dacă va fi sau nu excomunicat.

Vezi și

Mai marii bisericii decid, în următoarele zile, soarta unui preot şi a unui episcop. Cristian Pomohaci nu şi-a demonstrat nevinovăţia, aşa că mâine se decide dacă va fi sau nu excomunicat.

Prima zi a şedinţei pregătitoare pentru Sfântul Sinod s-ar fi terminat în favoarea Episcopului de Huşi. Surse din interiorul Bisericii Ortodoxe Române spun că Mitropolitul Teofan ar fi ieşit nervos de la şedinţă. Motivul ar fi că Corneliu Bârlădeanu este susţinut de mai mulţi episcopi din Sinod. Un preot, pe a cărui identitate o protejăm, face însă dezvăluiri şocante.

Se doreşte această tergiversare a lucrurilor. El a plecat din ţară, se va da bolnav şi îşi va lua concediu pe care tot el şi-l va da. Se vor face presiuni asupra preoţilor din Vaslui ca să nu sufle niciun cuvânt despre domnul Onilă, spune preotul.

La Sfântul Sinod, membrii pot cere să vizioneze filmuletul care a circulat pe internet şi despre care se spune l-ar avea în prim plan pe episcopul de Huşi în ipostaze intime cu un fost seminarist. Dacă va scăpa ieftin la judecată, episcopul ar putea fi trimis la mănăstire pentru a găsi calea pocăinţei. Precum aceasta, pe care reporterii Observator au găsit-o la doi paşi de Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Discuţie reporter-călugăr:

- Sunteti calugar, da?

- Da

- Daca se dovedeste ca episcopul de Husi este vinovat de acuzaţiile care i sunt aduse si ar fi trimis aici, cum ar fi primit in comunitate?

- Dar nu ar fi trimis aici.

- Am zis daca.

- Dacă ar fi trimis aici vom primi anumite note şi explicaţii oficiale.

Incertă este şi soarta preotului Cristian Pomohaci. Nici azi, în Alba, la şedinţa Consistoriului, nu s-a prezentat în faţa înalţilor prelaţi.

De la începutul scandalului, preotul Pomohaci nu a adus nicio probă prin care sa îşi demonstreze nevinovăţia. Superiorii săi vor anunţa mâine dacă îl dezbracă sau nu de haina preoţiei.

OLIVIU BOTOI, Episcopia Alba:

Exista mai multe variante prin care parintele Cristian Pomohaci ar putea fi sanctionat, incepand de la suspendare temporara pana la caterisire.

Dacă nu va fi caterisit, şi el ar putea fi îndrumat să găsească pocăinţa la o mănăstire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » DECIZII DURE în urma scandalurilor din Biserica Română. Dezvăluiri ȘOCANTE din culisele Sfântului Sinod