Antena Meniu Search
x

Descoperire de ULTIMĂ ORĂ! Ibuprofenul creşte riscul de INFARCT

Ibuprofenul, comercializat încă din anii '60 sub diferite nume, precum Advil sau Nurofen, este unul dintre cele folosite medicamente împotriva durerilor şi inflamaţiilor

Ibuprofenul, comercializat încă din anii '60 sub diferite nume, precum Advil sau Nurofen, este unul dintre cele folosite medicamente împotriva durerilor şi inflamaţiilor

Dacă este administrat în doze foarte puternice, acest medicament poate creşte riscul de infarct şi de accident vascular cerebral (AVC), informează Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA), potrivit Jurnalul.ro.

Cercetătorii nu au observat niciun risc la pacienţii care iau acest medicament în doze mai mici de 1.200 de miligrame pe zi - aşa cum procedează cei mai mulţi dintre bolnavi. Dozele obişnuite la adulţi variază între 200 şi 400 de miligrame de trei ori pe zi.

Ibuprofenul este comercializat începând din anii 1960 sub diverse nume. Anumite formule ale sale (în special cele de 200 miligrame) se vând la liber, fără reţetă, în mai multe ţări europene, inclusiv în România.

Într-o nouă evaluare publicată luni, agenția subliniază că riscul cardiovascular crescut nu afectează decât pacienții care depășesc o doză de ibuprofen mai mare de 2.400 de mg pe zi.

Nu a fost observat niciun risc la persoanele care au luat mai puțin de 1.200 de mg pe zi, ceea ce înseamnă majoritatea pacienților. Doza obişnuită pentru adulţi şi copii de peste 12 ani este de 200 până la 400 mg, de 3-4 ori pe zi, în funcţie de indicaţia medicului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Descoperire de ULTIMĂ ORĂ! Ibuprofenul creşte riscul de INFARCT