Antena Meniu Search
x

Foto Descoperire în casa unui brăilean. Ţinea peste 140 de sturzi, ciocârlii, rațe, şi gârlițe mari, dar şi arme și sute de cartușe

Peste 140 de exemplare de vânat din speciile sturzi, ciocârlii, rațe, becaține, rațe mari și gârlițe mari, 8 arme de vânătoare și peste 1.500 de cartușe au fost găsite în locuința unui brăilean. La domiciliul altuia, 5 italieni cu 19 exemplare de vânat de gâscă sălbatică și rață.

de Redactia Observator

la 09.01.2023, 17:36

Polițiștii din Brăila au făcut duminică 5 percheziții la imobilele unor persoane fizice și juridice, în localitatea Stăncuța, relatează Mediafax. La un imobil care reprezintă atât domiciliul unui bărbat, în vârsta de 39 de ani, cât și sediul unei societăți constituită ca armurier, administrată de acesta, polițiștii au descoperit 141 de exemplare de vânat din speciile sturzi, ciocârlii, rațe, becaține, rațe mari și gârlițe mari, 8 arme de vânătoare și 1.598 de elemente de muniție, depășind cu 1.098 de cartușe limita maximă prevăzută de lege pentru a fi deținută.

Percheziții în locuinţe din Brăila

La locuința altui bărbat, în vârstă de 42 de ani, au fost identificați cinci cetățeni italieni, care dețineau 19 exemplare de vânat din speciile gâscă sălbatică și rață sălbatică, fără respectarea condițiilor prevăzute în autorizația de vânătoare. La domiciliul unui bărbat, în vârstă de 42 de ani, au fost găsite 83 de elemente de muniție, păstrate cu încălcarea prevederilor legale și pentru care persoana în cauză nu era autorizată să le dețină.

Toate bunurile găsite au fost confiscate, iar celor 5 cetățeni italieni le-au fost retrase permisele temporare de vânătoare. Totodată, autorizația de funcționare a armurierului a fost retrasă, în vederea anulării, iar depozitul a fost sigilat, până la clarificarea situației juridice a elementelor de patrimoniu aparținând acesteia. Cercetările sunt continuate în cadrul unor dosare penale întocmite pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Descoperire în casa unui brăilean. Ţinea peste 140 de sturzi, ciocârlii, rațe, şi gârlițe mari, dar şi arme și sute de cartușe