Antena Meniu Search
x

Desenele animate dăunează grav sănătăţii copiilor

E avertismentul care ar putea să însoţească multe dintre producţiile recente. Psihologii avertizează că puştii pot avea probleme serioase din pricina desenelor nepotrivite

Vezi și

E avertismentul care ar putea să însoţească multe dintre producţiile recente. Psihologii avertizează că puştii pot avea probleme serioase din pricina desenelor nepotrivite

Pot fi traumatizaţi: pot ţipa în timpul somnului, vor să doarmă cu lumina aprinsă sau copiază gesturi violente, înţelese ca fiind normale. Reprezentanţii CNA sunt cu mâinile legate. Producţiile violente sau chiar oscene sunt transmise din alte ţări şi nu se supun regulilor româneşti.

Psihologii spun că, în ultimii 20 de ani, din ce în ce mai mulţi copii sunt traumatizaţi de desenele animate. Cercetările arată că secvenţele violente pot duce şi la apariţia unui stop cardio-respirator.

Televiziunile prin cablu transmit posturi tv, cu desene agresive, licenţiate în alte ţări. Cele mai multe vin din Cehia, 10 la număr. La care se mai adaugă alte 10 canale din Marea Britanie, Ungaria, Polonia sau Germania. Un record, spun reprezentanţii CNA, care sunt legaţi la mâni.

În ultimii 2 ani CNA a primit peste 70 de plângeri de la părinţii nemulţumiţi de ce văd puştii lor la televizior. Tocmai de aceea se fac demersuri pentru a se schimba directiva actuală europeană. Să primeze principiul tării de destinaţie şi nu al ţării de origine. În aşa fel încât să existe un control a ceea ce văd copii noştri la televizor.

Desenele animate pot face mai mult rău, decât bine. În ultimii ani, desenele s-au transformat într-un fel de "model" negativ pentru copii. Înjurăturiile sau voilenţă nu mai sunt o noutate. Psihologii atrag atenţia: desenele agresive pot provoca efecte negative asupra copiilor. Iar problemele nu dispar, ci se dezvoltă în timp. Copilul va dori să doarmă cu parinţii până la o varsta înaintata, va avea insomnie, se va trezi obosit, va avea coşmaruri nocturne şi, cel mai grav, va dezvolta comportamente agresive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Desenele animate dăunează grav sănătăţii copiilor