Antena Meniu Search
x

Destinații turistice mai puțin cunoscute, pentru o vacanţă de vis în 2019

Obişnuiţi cu destinaţii celebre, precum marile capitale ale Europei, uităm că în lume există locuri absolut minunate, cu peisaje care îţi taie răsuflarea şi cu o istorie fascinantă în spate.

de Redactia Observator

la 10.07.2019, 10:22

Vezi și

Obişnuiţi cu destinaţii celebre, precum marile capitale ale Europei, uităm că în lume există locuri absolut minunate, cu peisaje care îţi taie răsuflarea şi cu o istorie fascinantă în spate.

Coasta Causeway, Irlanda de Nord. Plaje, Ocean, dealurile verzi. În plus zona este renumită pentru Drumul Giganților.

Peste 40.000 de coloane din bazalt în forma hexagonală pe țărmul mării şi o legendă aproape la fel de fascinantă ca peisajul.

Se spune că pe acolo circulau giganții când vizitau Scoția. În realitate, însă, bizarele roci s-au format în urma unei erupţii vulcanice, acum 60 de milioane de ani.

Mergem mai departe şi ajungem la orășelul Alberobelo din Italia, vestit datorită caselor numite trulli.

Au fost construite la începutul anilor 1600, din piatră, iar acoperișurile conice au simboluri mistice pictate pe ele.

Au intrat în patrimoniul UNESCO abia în 1996, iar ulterior au început să fie vizitate şi de turisti.

Cei mai mulţi vor să fie cazaţi direct în trulli şi chiar pot face asta cu condiţia să-şi facă rezervarea cu mult timp înainte.

Rione Monti și Aia Piccola sunt cele mai frumoase zone ale oraşului, iar turiştilor li se recomandă să încerce preparatele locale pline de arome şi savoare.

Pentru iubitorii de scufundări, misterioasele gauri albastre din Bahamas sunt o destinaţie potrivită. Turiştii pot înota acolo alături de diverse specii de peşti de recif.

Atenţie însa -explorarea dolinelor este periculoasă. Cea mai adânca gaura albastra din arhipelag este Dean's Blue Hole, la 200 de metri sub nivelul mării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Destinații turistice mai puțin cunoscute, pentru o vacanţă de vis în 2019