Antena Meniu Search
x

Diorama din Timișoara, locul unde vagoanele CFR ajung la timp

CFR arată bine pe machetă. În realitate însă problemele sunt nenumărate. De la şine care reprezintă un real risc pentru călători, la vagoane murdare şi până la gări insalubre. La Timişoara se lucrează la una dintre cele mai mari diorame din ţară, unde totul arată şi funcţionează perfect.

de Redactia Observator

la 18.11.2019, 10:58

Vezi și

CFR arată bine pe machetă. În realitate însă problemele sunt nenumărate. De la şine care reprezintă un real risc pentru călători, la vagoane murdare şi până la gări insalubre. La Timişoara se lucrează la una dintre cele mai mari diorame din ţară, unde totul arată şi funcţionează perfect. Trenurile pleacă şi ajung la timp, sunt curate şi nici nu întâmpină probleme pe traseu.

Este forfotă mare în Timişoara. Prima dioramă din vestul României cu expunere permenentă este în construcţie şi expusă în Gara de Nord din oraş. Chiar dacă deschiderea oficială este programată în decembrie, macheta poate fi văzută încă de pe acum, în fiecare sfârşit de săptămână.

Cu o dimensiune de 14 metri lungime şi aproape doi lăţime totul pare aproape real. Macheta este comandată din calculator.

Chiar dacă mai au de lucrat la unele detalii, proiectul îi atrage pe cei pasionaţi.

La finalul proiectului, macheta va măsura 80 de metri pătraţi în total. În acest moment cea mai mare dioramă feroviară din România se află în incinta Muzeului CFR din București, iar o alta există şi în Sinaia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Diorama din Timișoara, locul unde vagoanele CFR ajung la timp