Antena Meniu Search
x

Dobrogea este paralizată de viscol. Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă nu mai furnizează!

Dobrogea e paralizată. Din cauza viscolului, Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă nu mai furnizează energie sistemului naţional. Mii de oameni au rămas în frig şi întuneric, la Constanţa. O pană uriaşă de curent i-a lăsat fără apă şi fără căldură. Chiar şi semafoarele s-au oprit în oraş.

Vezi și

Dobrogea e paralizată. Din cauza viscolului, Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă nu mai furnizează energie sistemului naţional. Mii de oameni au rămas în frig şi întuneric, la Constanţa.

O pană uriaşă de curent i-a lăsat fără apă şi fără căldură. Chiar şi semafoarele s-au oprit în oraş.  Dar drumurile sunt oricum închise: din Constanţa, nu se intră şi nu se iese. 

Toate rutele spre Dobrogea au dispărut sub zăpadă. 

Între localitatea Pasărea şi localitatea Budeşti, din judeţul Călăraşi, pare că nu a intrat niciun plug până la această oră. Singurele urme în zăpadă sunt ale roţilor de maşini, care totuşi s-au încumetat să plece la drum şi au format o coloană foarte mare.

Pe acelaşi subiect

Iar la viscol, se adaugă şi gerul. Antena maşinii noastre a îngheţat în numai câteva minute. 

Spre est, urgia e şi mai mare. Acest tată a luat-o pe jos, prin vânt şi ger tăios, să-şi salveze copilul. 

Oamenii sunt disperaţi! Vor să ajungă acasă, în localităţile limitrofe! Vorbim de cumpăna Agigea-Eforie. Au copii acasă, care îi aşteaptă cu alimentele sau să încălzească locuinţele! Însă autorităţile sunt ferme pe poziţie. Oraşul este blocat, nimeni nu intră şi nu iese din Constanţa. 

Salvatorii au avut misiuni dramatice în toată Dobrogea. Un autocar şi 45 de maşini au rămas înzăpezite. În total - 120 de oameni au fost sinistraţi pe şosele. 

Doar maşinile de teren au răzbit prin nămeţi. 

Iar odată cu lăsarea întunericului, pericolul creşte. Şi orice drum devine o capcană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Dobrogea este paralizată de viscol. Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă nu mai furnizează!