Antena Meniu Search
x

Caz halucinant lângă Capitală! Doi bătrâni riscă să ajungă în stradă, după ce au primit un ordin de evacuare de la o femeie moartă

De fapt, cineva foloseşte o procură veche ca să revendice casa şi pământul. Cei doi soţi sunt speriaţi şi spun că n-au unde să se ducă dacă vor fi daţi afară din locuinţa pe care amândoi au ridicat-o acum aproape jumătate de veac!

Vezi și

De fapt, cineva foloseşte o procură veche ca să revendice casa şi pământul. Cei doi soţi sunt speriaţi şi spun că n-au unde să se ducă dacă vor fi daţi afară din locuinţa pe care amândoi au ridicat-o acum aproape jumătate de veac!

Înainte de Revoluţie, Lucian şi Florica au cumpărat o bucată de pământ de 1000 de metri pătraţi în Buftea.

Şi-au ridicat o casă. Însă în urmă cu 11 ani, terenul pe care au ridicat locuinţa a fost revendicat. Recent, un bărbat le-a bătut în poartă cu un ordin judecătoresc în mână.

DISCUŢIE REPORTER - PĂGUBIT:

Lucian: "Am primit acum două săptămâni hotărâre că în 8 zile să evacuăm curtea şi casa. Sunt foarte îngrijorat şi speriat. Unde să mă duc? La cimitir!"

Reporter: Dar doamna care vă scoate efectiv din casă?

Lucian: Ea e moartă!

În fapt, spun avocaţii, individul a deţinut la un moment dat o procură notarială din partea celei care a revendicat terenul, iar acum o foloseşte în numele acesteia pentru a pune mâna pe  proprietăţi.

Adrian Cuculis, avocat:

A venit după 10 ani să facă evacuarea debitorului din imobil. Lucrul acesta este ilegal. Se face vinovat inclusiv executorul judecătoresc care când a primit procura a pus totuşi în executare, fără să  verifice dacă cel care a dat procura se mai află în viaţă sau nu.

Potrivit noului cod civil, mandatul de reprezentare este valabil maximum trei ani, dacă nu există alte prevederi şi încetează odată cu moartea celui care l-a semnat.

Dacă părţile nu au prevăzut un termen, procura încetează în 3 ani de la încheiere. De asemenea, împuternicirea notarială poate înceta și prin revocarea sa de către mandant , prin renunţarea mandatarului  sau prin moartea, incapacitatea sau falimentul mandantului ori a mandatarului, scrie în noul Cod Civil.

Oamenii au contestat ordinul de evacuare şi toată speranţa lor stă acum în instanţa de apel.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Caz halucinant lângă Capitală! Doi bătrâni riscă să ajungă în stradă, după ce au primit un ordin de evacuare de la o femeie moartă