Antena Meniu Search
x

Drum deschis de armata

Iarna a ridicat ziduri de zăpadă pe cele trei autostrăzi din sudul ţării şi pe zeci de drumurile naţionale şi judeţene. Poliţiştii au făcut filtre azi-noapte să-i întoarcă din drum pe şoferi. Asta în vreme ce jandarmii şi militarii se chinuiau să-i elibereze pe cei rămaşi blocaţi între nămeţi.

Vezi și

 Este blocaj pe A1. Vântul suflă cu o viteză de peste 70 de km/h, iar zăpada viscolită a făcut o troiană de peste doi metri pe autostradă. Sunt aici foarte multe maşini care aşteaptă de ore întregi, iar şoferii spun că este posibil să rămână fără benzină.

Viscolul a ridicat cazemate pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Armata a venit cu un TAB să o elibereze. Militarii şi drumarii au fost şi ei înfrânţi de stihiile naturii.

Ca să poată face cale întoarsă, şoferii au rupt parapetul dintre cele două sensuri.

Tir-urile, în schimb au rămas îngheţate pe marginea drumului. Autostrada Soarelui s-a transformat în Autostrada Zăpezii.

Nici şoferii care au încercat să o ia pe drumul vechi spre mare n-au avut mai mult noroc.

După 24 de ore de ninsoare, Autostrada Bucureşti-Ploieşti a fost şi ea închisă. Degeaba au iesit utilajele pe teren. Vântul suflă şi cu 80 km/h. Nici pe DN1 nu s-a putut trece. Acest şofer a fost nevoit să schimbe de mai multe ori lanţurile.

Iar un alt şofer a aflat cât de periculos e drumul după ce un copac a căzut peste duba pe care o conducea.

Zeci de TIR-uri au fost oprite pe marginea Drumului Naţional 7, ca să nu ajungă în judeţele aflate sub cod portocaliu, unde sunt drumuri înzăpezite.

Închisă a fost azi-noapte şi şoseaua de centură a Capitalei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Drum deschis de armata