Antena Meniu Search
x

Producţia-record de fructe şi legume riscă să ajungă la gunoi. Marile magazine preferă marfa din import

Producţia-record de fructe şi legume riscă să ajungă la gunoi. După un an de trudă, fermierii nu îşi pot vinde roadele în supermarketuri. N-au loc de marfa de import. În timp ce producţia românească ajunge hrană pentru animale, noi ne hrănim cu ardei şi mere trimise de străini. Ca să salveze recolta, oficialii vin cu un proiect: vor colecta legumele direct din porţile producătorilor şi le vor pune pe rafturi.

Vezi și

După un an de trudă, fermierii nu îşi pot vinde roadele în supermarketuri. N-au loc de marfa de import. În timp ce producţia românească ajunge hrană pentru animale, noi ne hrănim cu ardei şi mere trimise de străini. Ca să salveze recolta, oficialii vin cu un proiect: vor colecta legumele direct din porţile producătorilor şi le vor pune pe rafturi.

Avem producţie-record de legume româneşti, dar care nu ajunge şi la consumatorii români. Ardeiul gras de Italia, din supermarket, nu duce lipsă de cumpărători. Chiar dacă preţul este de două ori mai mare decât al producătorilor români. Nici fructele româneşti nu au mai mult succes.

Pe tarabe, în piaţă, merele româneşti abia dacă îşi găsesc cumpărătorul. Un kilogram costă aici 4 lei. Doar mere din Italia şi Polonia se găsesc pe rafturile supermarketurilor. Niciun sortiment românesc. Aici kilogramul se vinde cu un preţ de două ori mai mare decât în piaţă. Diferenţe sunt şi de preţ, dar şi de gust, spun cu amărăciune clienţii.

Guvernanţii ne promit, însă, că din această toamnă vom mânca din roadele pământului nostru.

Pe acelaşi subiect

Petre Daea, ministrul Agriculturii:

Noi avem în programul acesta de preluarea a legumelor, a fructelor, să le luăm chiar de la poarta producătorului.

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor:

În foarte scurt timp vom crea o casă română de comerţ, o companie de stat, care să înceapă să se implice în relaţiile de import-export şi de preluare a produselor agricole şi legumicole.

Însă, nimeni nu poate spune că recolta din vârf de sezon nu va fi, până atunci, compromisă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Producţia-record de fructe şi legume riscă să ajungă la gunoi. Marile magazine preferă marfa din import