Antena Meniu Search
x

Video După criza gunoaielor, Sectorul 1 ar putea rămâne fără servicii de deszăpezire. Romprest cere achitarea restanţelor: "8 milioane de lei"

Războiul gunoaielor se reaprinde în Sectorul 1. Un nou contract de salubritate a fost semnat în ultima clipă, abia după ce societatea Romprest a ameninţat că lasă din nou munţi de deşeuri pe străzi. În prag de iarnă, locuitorii celei mai bogat sector ar mai putea primi o lovitură: ar putea rămâne fără deszăpezire. Tot din cauza datoriilor pe care municipalitatea nu reuşeşte să le achite.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 15.11.2021, 20:13

Vezi și

De la 1 noiembrie, contractul încheiat între firma de salubritate şi Primăria Sectorului 1 a expirat. Pentru că negocierile au eşuat într-o primă fază, Romprest a anunţat săptămâna trecută că de mâine va limita drastic operaţiunile. "Vom face operaţiunea de întreţinere curăţenie o dată pe săptămână, pe fiecare arteră din Sectorul 1. Şi tot o dată pe săptămână golirea coşurilor", a declarat Sorin Velicu, director Romprest.

Pe Calea Griviţei din Sectorul 1 aici au început deja să apară mormane de gunoi. Acesta are 1 metru şi jumătate înălţime şi va mai rămâne aici pentru că firma de salubritate a anunţat că de mâine nu va mai aduna deşeurile din sector. "Foarte multă mizerie. Gunoaie aruncate peste tot", spune un bucureştean, iar un altul crede că "dacă nu mai plătesc şi nu o să se mai facă, o să se ajungă la situaţia respectivă şi o să fie îngrozitor". "Nu mi se pare ok. Cum credeţi că o sa ajungem? Să ne plimbăm cu şobolanii pe stradă", se plânge un trecător. "Toată vara au fost gunoaie până la Cişmigiu, nu puteai să ieşi în parc. Normal că mi-e teamă. Cel puţin e iarnă şi nu facem holeră. Atât."

Veşti rele pentru locuitorii din Sectorul 1. Contractele de deszăpezire nu sunt gata

În ceasul al 12-lea, Primăria Sectorului 1 a anunţat că a semnat un nou acord, pe 6 luni, referitor la tarife. Romprest doreşte însă şi achitarea datoriilor, care se ridică la aproape 130 de milioane de lei. În prag de iarnă, vin însă şi alte veşti proaste pentru locuitorii Sectorului 1. Edilul nu a dat încă bani pentru deszăpezirea din iarna aceasta. Şi aici, negocierile sunt încă în curs. "Cu oamenii de la salubrizare stradală putem să deszăpezim manual trecerile de pietoni şi staţiile RATB. Ar trebui în primul rând să ne plătească serviciul de deszăpezire care nu a fost plătit pe lunile ianuarie, februarie şi martie de anul acesta. În jur de 8 milioane de lei", arată Sorin Velicu.

Consilierii locali îl acuză pe primarul Clotilde Armand că nu achită nici datoriile şi nici nu cheltuie banii pe proiecte de dezvoltare. "Nici investiţii nu prea face. Suntem la 10% din totalul investiţiilor asumate anul acesta. Deci un procent infim comparativ cu ce ar fi trebuit să facă primarul", afirmă Dinu Gheorghe, consilier Sectorul 1. Primăria are în prezent 25 de popriri pe conturi şi are de plătit penalităţi în valoare de 30 de milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » După criza gunoaielor, Sectorul 1 ar putea rămâne fără servicii de deszăpezire. Romprest cere achitarea restanţelor: "8 milioane de lei"