Antena Meniu Search
x

După ger crunt, vin inundațiile!

După o săptămână de ninsoare, la Miercurea Ciuc a venit îngheţul. Polul frigului din România a încremenit noaptea trecută la aproape minus 26 de grade Celsius.

Vezi și

N-a fost record istoric în termometre, dar va fi sigur la facturile la încălzire. De aici iarna nu pleacă decât în martie. În timp ce pentru restul ţării, meteorologii anunţă deja o încălzire a vremii. Şi, posibil, inundaţii.

La Miercurea Ciuc totul a îngheţat. De la maşinile din parcare până la părul şi sprâncenele trecătorilor. Nu e de mirare de vreme ce, la staţiile meteorologilor, s-a atins noaptea trecută cea mai mică temperatură a iernii.

"Am avut minus 25 de grade la staţia meteo Miercurea Ciuc", spune Gyorfi Tunde technician meteorolog.

N-a fost un record istoric pentru luna februarie. În urmă cu aproape 30 de ani, acelaşi oraş a îngheţat la minus 35 de grade.

Ger a fost şi la Joseni, Târgu-Mureş sau Întorsura Buzăului, unde temperatura a coborât în termometre la multe grade cu minus.

Factura cea mai scumpă, iarna cea mai lungă sunt aici.

La polul frigului din România va mai fi iarnă cel puţin o lună. Pentru restul României, însă, meteorologii anunţă o uşoară încălzire a vremii. Asta înseamnă că, în vestul ţării, în următoarele două săptămâni, s-ar putea atinge chiar şi 10 grade celsius, iar în zonele de munte 6-7 grade.

O temperatură la care zăpada începe să se topească.

Dacă în zonele aflate acum sub nămeţi, topirea zăpezii înseamnă inundaţii, în oraşe, dezgheţul activează un alt pericol.

Până să-i cureţe cineva, îi vor topi temperaturile estimate de meteorologi pentru această lună. Mai mari decât în mod normal în sudul, vestul şi estul ţării. Dar şi ploile abundente ce vor cădea în vest, nord şi centru.

Luna martie ar putea aduce, odată cu temperaturi de până la zece grade şi ploi în majoritatea regiunilor ţării, un risc ridicat de inundaţii.

În aprilie, însă, ploile se mută în nordul şi centrul ţării, unde şi vremea rămâne rece, în timp ce în sud şi est tempraturile vor atinge şi 15 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » După ger crunt, vin inundațiile!