Antena Meniu Search
x

Curs valutar

E din nou vremea pepenilor. Nu la desert, ci pentru cămara de iarnă

E vremea conservelor. Iar pepenii sunt nelipsiţi din borcanele cu murături. Pe câmp, e la fel de multă agitaţie ca şi în bucătării. O echipă Observator a făcut un popas în patria pepenilor din Banat - la Gottlob. Unde se culege recolta de toamnă. 

de Redactia Observator

la 14.09.2018 , 21:27

E vremea conservelor. Iar pepenii sunt nelipsiţi din borcanele cu murături. Pe câmp, e la fel de multă agitaţie ca şi în bucătării. O echipă Observator a făcut un popas în patria pepenilor din Banat - la Gottlob. Unde se culege recolta de toamnă. 

Dacă vremea era mai prietenoasă, recolta era şi mai bogată, spun agricultorii. Chiar şi aşa, în Banat producţia a fost mai bună decât în Oltenia, de exemplu.

De pe câmp, lubeniţele ajung apoi pe mesele românilor. Pepenii nu foarte copţi, verzi, mici ajung în borcanele de murături.

Vezi și

Cu răbdare, toate ingredientele încap în borcane. De aici, murăturile ajung în cămară, acolo unde vor fi păstrate mai bine de şase săptămâni înainte de servire.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » E din nou vremea pepenilor. Nu la desert, ci pentru cămara de iarnă