E din nou vremea pepenilor. Nu la desert, ci pentru cămara de iarnă
E vremea conservelor. Iar pepenii sunt nelipsiţi din borcanele cu murături. Pe câmp, e la fel de multă agitaţie ca şi în bucătării. O echipă Observator a făcut un popas în patria pepenilor din Banat - la Gottlob. Unde se culege recolta de toamnă.
E vremea conservelor. Iar pepenii sunt nelipsiţi din borcanele cu murături. Pe câmp, e la fel de multă agitaţie ca şi în bucătării. O echipă Observator a făcut un popas în patria pepenilor din Banat - la Gottlob. Unde se culege recolta de toamnă.
Dacă vremea era mai prietenoasă, recolta era şi mai bogată, spun agricultorii. Chiar şi aşa, în Banat producţia a fost mai bună decât în Oltenia, de exemplu.
De pe câmp, lubeniţele ajung apoi pe mesele românilor. Pepenii nu foarte copţi, verzi, mici ajung în borcanele de murături.
Cu răbdare, toate ingredientele încap în borcane. De aici, murăturile ajung în cămară, acolo unde vor fi păstrate mai bine de şase săptămâni înainte de servire.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰