Antena Meniu Search
x

Elena Udrea a strâns o avere fabuloasă

Dincolo de scena politică, Elena Udrea pare o femeie de afaceri extrem de abilă, dacă ne uităm numai în declaraţiile obligatorii de avere. În doar şase ani de când a devenit parlamentar, fosta consilieră de la Cotroceni a strâns o avuţie fabuloasă

Vezi și

Dincolo de scena politică, Elena Udrea pare o femeie de afaceri extrem de abilă, dacă ne uităm numai în declaraţiile obligatorii de avere. În doar şase ani de când a devenit parlamentar, fosta consilieră de la Cotroceni a strâns o avuţie fabuloasă

Căsătoria cu omul de afaceri Dorin Cocoş, dar mai ales divorţul, i-au adus Elenei Udrea zeci de proprietăţi şi o jumătate de milion de euro în conturi.

Acuzată că a minţit în declaraţiile de avere, Elena Udrea spune că fostul soţ i-ar fi ascuns milioane de euro, bani negri din afaceri ilegale.

Zece ani, Elena Udrea şi Dorin Cocoş au fost parteneri. În viaţa privată şi în afaceri. În 2008, când a devenit parlamentar, Udrea a declarat că împarte cu soţul său 5 terenuri în Bucureşti, un apartament pe Bulevardul Unirii şi o casă în Pipera. În conturi avea puţin peste 15 mii de euro iar bijuteriile erau evaluate la 50 de mii de euro. Cuplul însă a urcat repede în topul bogaţilor României.

Anul trecut, ca pretendentă la funcţia de preşedinte al României şi după un proces de partaj, Udrea declara o avere fabuloasă. Casa din Pipera, un imobil de peste 600 de metri pătraţi şi zeci de terenuri. Peste 11 mii de metri pătraţi de teren intravilan în Bucureşti şi mai mult de 40 de hectare, teren agricol în comuna Nana din Călăraşi. În urma divorţului a primit 460 de mii de euro iar bijuteriile şi le-a estimat la 100 de mii de euro.

Debutul Elenei Udrea în investiţii imobiliare a fost spectaculos. În 2007 o bancă i-a aprobat un credit de 3 milioane de euro ca să cumpere un teren de peste 6 mii de metri pătraţi în nordul Capitalei, pe malul lacului Griviţa. Udrea s-a plâns că nu mai avea somn din cauza ratelor, când a fost salvată miraculos de o cunoştinţă a soţului ei.

Procurorii spun că salvarea Elenei Udrea de la faliment nu a fost întâmplătoare. Bărbatul care a preluat creditul este un apropiat al samsarului imobiliar Gheorghe Stelian, partener de afaceri cu familia Udrea-Cocoş. Elena Udrea a cumpărat de la "domnul Stelu" un teren retrocedat în zona Floreasca, pe care a construit un bloc.

Deşi spunea că relaţia cu soţul era formală, Elena Udrea se înţelegea perfect cu fiul acestuia, Alin, şi el azi din nou la DNA. Dar şi cu fosta soţie a lui Dorin Cocoş, Olguţa Chiriac. Căreia în 2010 i-a vândut un apartament cu 70 de mii de euro. Ani de zile Elena Udrea a făcut bani şi din administrarea locurilor de parcare din Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Elena Udrea a strâns o avere fabuloasă