Antena Meniu Search
x

Elena Udrea, gata să se vadă cu procurorii. "Nu pot ei duce, cât adevăr am eu să le spun"

Elena Udrea e gata să se vadă cu procurorii. "Nu pot ei duce, cât adevăr am eu să le spun", susţine într-un interviu acordat reporterilor Observator. Deputata i-a căutat pe procurori de săptămîna trecută, ca să facă un denunţ.

Vezi și

 Elena Udrea e gata să se vadă cu procurorii. "Nu pot ei duce, cât adevăr am eu să le spun", susţine într-un interviu acordat reporterilor Observator. Deputata i-a căutat pe procurori de săptămîna trecută, ca să facă un denunţ.

Dar nu i-a găsit. În schimb s-a trezit că are un nou dosar cu greutate. Al patrulea. În cele şapte volume, adică aproape două mii de pagini, procurorii descriu cum a devenit ea stăpână, ilegal, peste o vilă la malul mării şi cum a scos o şpagă de 5 milioane de dolari de la "băiatul deştept din energie", magnatul Bogdan Buzăianu.

Nu-i e frică de ce va urma. După iureşul zilei de ieri, astăzi şi-a băut în linişte, cafeaua. Ca într-o zi obişnuită.

Îi căuta de ceva vreme pe procurori. Iar noul dosar a picat numai bine.

Printre altele şi povestea vilei din Eforie Sud. Udrea spune că a fost vândută pentru că nu era profitabilă, alături de alte imobile ale Ministerului Turismului.

Breazu era de fapt chiar omul de bază al fostului ministru. Consilierul personal. Udrea i-ar fi dat şi banii, printr-o rudă ca să poată s-o cumpere. Fosta recepţioneră a vilei îşi aminteşte cum arăta casa în interior, pe vremuri.

Nici acum nu arată rău.

Noul dosar al Elenei Udrea îl aduce în prim plan şi pe omul de afaceri Bogdan Buzăianu, cunoscut ca unul dintre băieţii deştepţi din energie. Procurorii spun că Udrea ar fi făcut, din 2010 trafic de influenţă pentru magnat, pentru a-l ajuta să cumpere, ca şi până atunci, energie de la Hidroelectrica. La preţuri derizorii. Udrea ar fi primit la schimb aproape 5 milioane de dolari. O parte din bani s-au transformat în acţiuni la Evenimentul Zilei.

Buzăianu e renumit pentru extravaganţele sale. A renunţat la cetăţenia română şi stă de ani buni, în Elveţia. În urmă cu şase ani, de ziua lui, soţia i-a făcut un cadou exclusivist. A dat 150.000 de euro pentru ca Leona Lewis, să-i cânte omului de afaceri într-un hotel de lux din Monte Carlo.

Numele lui Buzăianu e gravat şi pe vitrina celui mai scump magazin din lume, aflat in Beverly Hills. Alături de fostul ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu. Naşul lui.

Udrea va merge mâine, la Parlament pentru a-şi putea studia dosarul. Deputaţii din comisia juridică vor decide vineri dacă îi ridică sau nu imunitatea, deputatei. Pe una dintre cereri procurorii au greşit numele deputatei. Au "botezat-o" Mihaela.

O decizie finală s-ar putea lua, peste o săptămână, în plen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Elena Udrea, gata să se vadă cu procurorii. "Nu pot ei duce, cât adevăr am eu să le spun"