Antena Meniu Search
x

Elena Udrea mai primeşte o lovitură! Procurorii DNA cer încă un aviz de arestare Parlamentului

O acuză de alte trei fapte de luare de mită. În total, în Gala Bute, ea şi apropiaţii săi ar fi primit aproape două milioane de euro. Jumătate ar fi fost oferiţi cash Elenei Udrea, spun procurorii

Vezi și

O acuză de alte trei fapte de luare de mită. În total, în Gala Bute, ea şi apropiaţii săi ar fi primit aproape două milioane de euro. Jumătate ar fi fost oferiţi cash Elenei Udrea, spun procurorii

Astăzi, fostul ministru a zâmbit din nou, din dubă. Elena Udrea a fost adusă, pentru prima oară, cu cătuşe la mâini, la sediul DNA.

Ziua a şasea, în arest. Elena Udrea începe pelerinajul, cu duba, la DNA. E oficial învinuită în Gala Bute. Iar procurorii vor să extindă cercetările. Pentru corupţie, la cel mai înalt nivel: luare de mită. Nu o dată, ci de trei ori!

Dar până atunci, procurorii mai cer încă un aviz, colegilor deputaţi, pentru arestarea ei. Veştile noi nu i-au şters zâmbetul afişat în faţa camerelor de filmare. Astăzi, a apărut cu cătuşe la mâini, într-o ţinută nouă. A renunţat la aceleaşi haine purtate timp de trei zile la rând. Acum, are un palton alb peste un costum negru. Şi, desigur, tocuri!

Procurorii spun că Elena Udrea ar fi primit pentru ea şi apropiaţii ei aproape 1.800.000 de euro, în trei tranşe.

Mai întâi, în 2010, Elena Udrea ar fi primit 700.000 de lei, prin intermediar, de la omul de afaceri Adrian Gărdean. Mita ar fi însemnat 10 la sută din valoarea contractului pe care acesta îl avea cu ministerul Dezvoltării şi Turismului. Banii ar fi fost folosiţi pentru publicitate online pentru Elena Udrea şi Partidul Democrat Liberal.

După aceaşi schemă, Elena Udrea şi prietena ei de shopping la Paris, Ana-Maria Topoliceanu, ar fi primit încă 300.000 de lei. Banii au fost folosiţi pentru vacanţele celor două prietene, dar şi pentru petrecerile date de Elena Udrea. Aceeşi schemă, bani şi mai mulţi ar fi venit în toamna lui 2011. Elena Udrea ar fi cerut şi primit, în cash, 900.000 de euro. Alte trei milioane de lei ar fi ajuns şi în firma lui Rudel Obreja, pentru sponsorizarea Galei Bute.

Iniţial, Elena Udrea ar fi primit prin intermediul secretarului general al ministerului 200.000 de euro. Dar au fost returnaţi a doua zi. S-ar fi temut să nu fie denunţaţi, aici, la DNA. Când omul de afaceri Adrian Gărdean a plusat, la 900 de mii de euro cash, banii au fost imediaţi primiţi. Dar procurorii spun că nici aşa Elena Udrea nu ar fi fost mulţumită. Şi a cerut şi cele trei milioane de lei pentru Rudel Obreja.

După dosarele "Gala Bute" şi "Microsoft", ar putea urma Dosarul "Stejarii". Jurnaliştii de la ziarul Bursa publică astăzi informaţii despre un nou dosar, la DNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Elena Udrea mai primeşte o lovitură! Procurorii DNA cer încă un aviz de arestare Parlamentului