Antena Meniu Search
x

Exclusiv Explicaţiile Prefecturii Bucureşti: masca nu devine obligatorie pe stradă. "A fost o greşeală de redactare"

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a adoptat duminică o serie de noi restricții care vor fi impuse în Capitală începând de luni, de la ora 0.00, după ce incidența cazurilor de Covid a ajuns la 4,35 la mie.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 26.09.2021, 21:42

EXCLUSIV | Explicaţiile Prefecturii Bucureşti: masca nu devine obligatorie pe stradă. "A fost o greşeală de redactare"
- Profimedia

Textul hotărârii a fost ambiguu şi a lăsat loc interpretărilor. Din textul iniţial, trimis presei, se înţelegea că masca devine obligatorie inclusiv în aer liber, pe stradă. Mariana Stancu Ţipişcă, purtător de cuvânt al Prefecturii Capitalei, a lămurit întreaga situaţie pentru Observator.

O virgulă a creat confuzia

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii a declarat că masca devine obligatorie doar în pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale şi în mijloacele de transport în comun. Textul a fost denaturat de o greşeală de redactare: în locul semnului ':' a fost trecut o virgulă, eroare de tehnoredactare care a schimbat complet sensul informării.

"Am rugămintea să înţelegeţi că această hotărâre a fost adoptată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă. Este adoptată de un organism colegial. În acest organism colegial, pe acest risc epidemiologic, Direcţia de Sănătate Publică este conducătorului grupului de suport. Urmare a clarificărilor pe care le-am avut cu DSP s-a înţeles că după "spaţiile publice" trebuia pus semnul ':' şi apoi enumerarea. Deci, practic este o greşeală de tehnoredactare. Este pusă o virgulă, dar sensul era să fie ':'. Pur şi simplu s-a strecurat o greşeală de tehnoredactare: în locul semnului grafic ':', s-a pus virgula. Masca este obligatorie în spaţiile publice, se pun două puncte şi începe enumerarea: pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun. Vreau să fac precizarea că avem această clarificare ca urmare a solicitării DSP", a declarat pentru Observator Mariana Stancu Ţipişcă, purtător de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

Timp de aproximativ 3 ore Prefectura Bucureşti nu a ştiut ce a decis

Măsurile sunt dispuse pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate în funcție de rata de incidență. În principiu, măsurile decise în CMBSU nu sunt noi. Ele sunt cuprinse în ordinul comun al Ministerului de Interne și al Sănătății, dar se aplică dacă CMBSU consideră necesar. Timp de aproximativ 3 ore, subprefectul Antonela Ghiță, care are acum atribuții de prefect, nu a reușit să explice concret situația pe grupul de presă, deși jurnaliștii i-au cerut acest lucru în mod insistent, dat fiind faptul că este o situație care afectează foarte mulți bucureșteni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Explicaţiile Prefecturii Bucureşti: masca nu devine obligatorie pe stradă. "A fost o greşeală de redactare"