Video

Fără metrou de la Băneasa spre Otopeni

De Redactia Observator.
Publicat: 21.01.2021, 21:00.
Actualizat: 21.01.2021, 21:00

Noul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat azi că magistrala de metrou M6 de la Băneasa la Otopeni NU este fezabilă şi că ar trebui reanalizată. M6 ar urma să aibă 12 stații noi și o lungime de 14 km, însă o porţiune anume nu este deloc pe placul noului şef de la transporturi.

Cea de-a doua jumătate a magistralei M6 de la Băneasa la Otopeni ar trebui analizată spune ministrul şi asta pentru că zona nu ar fi suficient de populată, iar investiţia nu s-ar justifica.

Este vorba în definitiv de şase staţii de metrou, de la staţia Tokyo care ar urma să fie poziţionată în apropierea centrului comercial de la Băneasa şi următoarele până la Aeroportul Henri Coandă.

O magistrală amânată

Despre această investiţie se vorbeşte încă din anul 2014, însă despre finanţarea ei, abia din 2018. Cele şase staţii de metrou sunt exact cele pe care Comisia Europeană nu a fost de acord să le finanţeze.

Tot ministrul spune că şi magistrala 5, continuarea acesteia de la Eroilor la Pantelimon ar trebui să fie prima prioritate, pentru că deocamdată la terminalul de la Otopeni se poate ajunge şi cu autobzul sau cu trenul.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.