Antena Meniu Search
x

Video Festivalul de la Vața de Jos. Tinerii, în straie populare, i-au bucurat pe localnici cu cele mai frumoase colinde strămoşeşti: "Îmi aduc aminte de copilărie"

Sărbătorile de iarnă capătă un farmec aparte atunci când colindătorii pornesc la drum, îmbrăcaţi în straie populare. Aşa se întâmplă şi acum, în satele de munte, unde tradiţiile sunt păstrate chiar şi de cei mici. Într-o localitate din Hunedoara, tinerii s-au adunat pentru a-şi aduce aminte unii altora de colindele strămoşeşti.

de Redactia Observator

la 20.12.2021, 08:38

Vezi și

Pe lângă trupele de colindători şi dubaşi, au participat la festival şi elevi care au arătat că ştiu să păstreze tradiţiile moştenite din bătrâni. Cu toții au cântat cele mai frumoase colinde din zona pe care o reprezintă.

Localnică: Aceste colinde transmise oamenilor înseamnă bucuria adusă în sufletele oamenilor de către colindători, a naşterii Domnului nostru Iisus Hristos

Localnică: Vreau să duc tradiţiile mai departe, obiceiurile şi să învăţăm şi copii mai mici, urmaşii nostri să colinde. Colindele vechi deoarece acestea sunt mult mai preţioase şi au mai multă valoare

Reporter: Ce trasmiţi prin colindul tău?

Pe acelaşi subiect

Colindător: Bucurie oamenilor, să se simtă bine şi să audă colindele vechi care se cântau

Oamenii au venit în număr mare la Festivalul de la Vața de Jos

Bucurie mare pentru localnici. Ei spun că este o plăcere să îţi încălzeşti sufletul cu tradiţionalele colinde.

Localnic: Îmi aduc aminte de copilărie, îmi aduc aminte de tot ce e frumos în viaţa unui copil

Localnică: Mă bucur că tinerii din ziua de astăzi încă mai păstrează tradiţia bunicilor noştrii

Liviu-Ioan Linţă, primar comuna Vața de Jos: Să păstrăm tradiţiile, să anunţăm prin aceste colinde şi prin umblatul cu duba cum este la noi, naşterea lui Iisus Hristos

Judeţul Hunedoara este recunoscut pentru festivalurile organizate tot anul în satele şi comunele sale, astfel încat rămâne o atracţie turistică indiferent de anotimp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Festivalul de la Vața de Jos. Tinerii, în straie populare, i-au bucurat pe localnici cu cele mai frumoase colinde strămoşeşti: "Îmi aduc aminte de copilărie"