Antena Meniu Search
x

Video Festivalul Sus pe Muntele din Jina. Mii de oameni s-au îmbrăcat în haine de sărbatoare

Comuna Jina din judeţul Sibiu s-a îmbrăcat în haine de sărbatoare. Mii de oameni s-au strâns aici să petreacă la un festival ce aminteşte de petrecerile pastorale ale ciobanilor din Mărginimea Sibiului. Gazdele şi-au întâmpinat oaspeţii cu mâncaruri ca la stână, precum tocăniţa de berbecuţ la ceaun, balmoşul sau vestitul bulz cu brânză de burduf. 

de Redactia Observator

la 24.07.2022, 09:53

Vezi și

Nelipsiţii mititei de casă, bulz cu brânză de burduf, pastramă de berbecuţ, tocăniţă de berbecuţ. Numai mâncare tradiţională. Mâncare ciobănească. Mâncărurile nelipsite din traista ciobanilor din Jina au fost pregătite în faţa turiştilor veniţi de peste tot pentru sărbătoare. 

Festivalul a fost un bun prilej atât pentru tineri cât şi pentru cei mai în vârstă să arate tuturor celor prezenţi că tradiţiile sunt pe mâini bune la Jina. Unii s-au mândrit cu portul tradiţional, alţii au promovat muzica tradiţională.

Vasile Beschiu, primar Jina: Avem la Jina două generații de fluieraşi, generația bătrână și cea tânăra care vrea să le ia locul, muzical, bineînţeles.

Festivalul Sus pe Muntele din Jina continuă şi astăzi cu un concert la care invitat special este Ansamblul Junii Sibiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Festivalul Sus pe Muntele din Jina. Mii de oameni s-au îmbrăcat în haine de sărbatoare