Antena Meniu Search
x

Fetele cu mame active au șanse mari să aibă succes în carieră, arată un nou studiu al americanilor

Părinţii care îşi sacrifică jobul de dragul copiilor nu fac întotdeauna alegerea bună, arată un nou studiu al americanilor. Mamele se pot întoarce mai devreme la serviciu, fără să pună în pericol dezvoltarea celor mici. 

Vezi și

Părinţii care îşi sacrifică jobul de dragul copiilor nu fac întotdeauna alegerea bună, arată un nou studiu al americanilor. Mamele se pot întoarce mai devreme la serviciu, fără să pună în pericol dezvoltarea celor mici.  Cercetătorii spun că acei copii cu părinţi dedicaţi carierei vor deveni adulţi mai responsabili.

Un nou studiu arată că fetiţele cu mame dedicate carierei vor ajunge la rândul lor femei de succes. Le cresc şansele de angajare, mai ales în poziţii de conducere. Iar băieţii vor deveni taţi mult mai grijulii.

"Faptul că părintele are un job, mama, în special, poate stimula copilul în sensul că îi conferă un model activ. Şi dacă mama având un job se simte mai confortabilă, mai puţin anguasată, nu trăieşte doar în lumea copilului, ci şi într-o lume activă, această energie pozitivă se poate transfera la copil" spune sociologul Codrin Scutaru. 

O perspectivă îmbrăţişată de tot mai mulţi părinţi români: numărul celor care se întorc mai repede la serviciu s-a dublat în ultimii ani. Mamele care şi taţii care renunţă la concediul postnatal au parte şi de un stimulent: 625 de lei lunar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Fetele cu mame active au șanse mari să aibă succes în carieră, arată un nou studiu al americanilor