Antena Meniu Search
x

Două fetițe născute prematur în Vaslui, infectate cu Klebsiella, o bacterie periculoasă

Este alertă la maternitatea Spitalului Judeţean Vaslui. Două fetiţe născute prematur au fost infectate cu o bacterie extrem de periculoasă. Chiar mama uneia dintre ele ar fi fost purtătoarea microbului.

de Redactia Observator

la 09.09.2019, 21:52

Vezi și

Este alertă la maternitatea Spitalului Judeţean Vaslui. Două fetiţe născute prematur au fost infectate cu o bacterie extrem de periculoasă. Chiar mama uneia dintre ele ar fi fost purtătoarea microbului. Potrivit unor surse, femeia nu şi-a monitorizat sarcina şi a venit la spital doar pentru naştere.

La două săptămâni după ce a născut prematur gemene, o femeie a aflat că una dintre fetele ei a fost infectată cu Klebsiella, o bacterie extrem de periculoasă care a devenit rezistentă la majoritatea antibioticelor. S-ar fi contaminat de la o altă fetiţă, şi ea născută înainte de termen, după o sarcină gemelară.

Bebeluşii au fost imediat izolaţi şi puşi sub tratament. Iar personalul medical a făcut analize pentru a se depista cauza infecţiei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Fetițele au răspuns la tratament

Grav este că trei din zece mame care vin să nască la maternitatea Spitalului Judeţean Vaslui nu sunt monitorizate pe perioada sarcinii, iar doctorii depistează în ultimul moment dacă sunt sau nu purtătoare de viruşi sau bacterii. Asta s-ar fi întâmplat şi de acestă dată. Chiar una dintre mame ar fi avut Klebsiella.

Din fericire, cele două fetiţe infectate cu Klebsiella au răspuns tratamentului şi acum sunt în afara oricărui pericol. Însă netratată corespunzător, bacteria poate duce la apariţia pneumoniei sau meningitei, afecţiuni care, în cazul unor copii născuţi prematuri pot fi fatale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Două fetițe născute prematur în Vaslui, infectate cu Klebsiella, o bacterie periculoasă