Antena Meniu Search
x

Florin Cîţu, atac dur la PSD: Ţipă că nu mai pot să fure

Premierul Florin Cîțu i-a atacat dur pe social-democrați că fac scandal pentru că nu mai pot fura din banii publici.

de Monica Palade

la 02.03.2021, 19:07

Florin Cîţu, atac dur la PSD: Ţipă că nu mai pot să fure

Parlamentul a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021. Au fost 234 de voturi „pentru” şi 170 „împotrivă”. Niciun amendament la proiectul propus de Guvernul Cîțu nu a trecut.

Proiectul de lege urmează să ajungă pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Cîţu, atac dur la PSD

"Nu am cum să nu remarc cum şi-au motivat votul socialiştii de la PSD: Au spus totul în afară de adevăratul motiv: că au fost tăiaţi de la buget şi nu mai pot să mai fure. Ăsta a fost singurul argument, în rest vor ţipa tot anul dar asta este.

În rest, minciuni, minciuni şi iar minciuni. Dar câteva din aceste minciuni le vom demonta astăzi cu bugetul asigurărilor sociale de stat, venituri de 90.3 miliarde de lei, cu 10 miliarde mai mult decât de 2020 şi 20 de miliarde de lei decât în 2019 când aţi fost la guvernare. Cheltuielile sunt de 90.2 miliarde de lei, din care 89.24 miliarde de lei, asistenţă socială.

Cum nu se duc bani către asistenţă socială? 89.24 miliarde de lei. Să luăm pe capitole: 87.7 miliarde cheltuieli efective pentru sistemul de pensii, anul acesta mai mult cu 7.7 miliarde. De ce? Pentru că au crescut pensiile. Nu mai minţiţi. 1.6 miliarde de lei pentru ajutoare sociale. 124 milioane de lei pentru accidente de muncă sau boli profesionale", a declarat premierul.

Fără taxe crescute

"Noi facem toate aceste lucruri, plătim mai mult și pensii, și salarii, și alocații – au crescut și alocațiile cu 20% – fără să creștem taxe așa cum ați făcut voi trei ani de zile, taxe pe care noi le-am eliminat în prima zi de mandat, anul trecut. N-am crescut nicio taxă și plătim mai mulți bani, și aducem mai mulți bani la buget”, a adăugat Cîţu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Florin Cîţu, atac dur la PSD: Ţipă că nu mai pot să fure