Antena Meniu Search
x

FOCARUL de tuberculoză de la şcoala din Roşiori de Vede se extinde DRAMATIC! 52 de copii au fost depistaţi pozitiv la teste

Focarul de tuberculoză de la şcoala din Roşiori de Vede, situaţie pe care reporterii Observator v-au prezentat-o în urmă cu trei zile, se extinde dramatic.

Vezi și

Focarul de tuberculoză de la şcoala din Roşiori de Vede, situaţie pe care reporterii Observator v-au prezentat-o în urmă cu trei zile, se extinde dramatic. 52 de copii au fost depistaţi pozitiv la testele pentru tuberculoză făcute marţi. Astăzi şcoala a fost închisă pentru a treia oară în această lună pentru încă o dezinfecţie. Tot săptămâna viitoare copiii suspecţi vor face alte teste de sânge şi analize radiologice. 

Socoteală ar trebui să dea cei care până acum ne dădeau asigurări că situaţia este sub control. Şi aici mă refer, în primul rând la inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică, Teleorman, care s-au bătut cu pumnul în piept că elevii de la şcoala Mihai Eminescu nu sunt în pericol, după ce s-a făcut dezinfecţie.

Apoi, vorbim de conducerea şcolii şi de ce nu de autorităţile locale, care, deşi au o problemă în curtea lor, au aşteptat ca 52 de copii să fie infectaţi cu virus TBC, ca să închidă şcoala şi să facă acum o anchetă pe marginea modului în care s-a făcut dezinfecţia.

Apoi, autorităţile centrale, Ministerul Sănătăţii şi cel al Educaţiei ar trebui acum să le răspundă părinţilor disperaţi care fac naveta între spitalul din Roşiori şi centrele de boli pulmonare din Capitală, cu pruncii lor, de ce s-a ajuns la această situaţie.

Copiii au fost testaţi pănă acum de două ori de TBC şi de acum vor trebui să îndure încă o serie de proceduri, deloc uşoare, pentru a se stabili ce tratamente trebuie să urmeze sau dacă e nevoie ca ei să fie internaţi în spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » FOCARUL de tuberculoză de la şcoala din Roşiori de Vede se extinde DRAMATIC! 52 de copii au fost depistaţi pozitiv la teste