Antena Meniu Search
x

Video Forfotă mare în bisericile din toată ţara. Lăcaşele de cult, curăţate pentru cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii

A fost forfotă mare şi evlavioasă în bisericile din toată ţara. Lăcaşele de cult au fost curăţate şi primenite pentru cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii. La mănăstirea Suceviţa, măicuţele şi-au dat toată osteneala. Au măturat curtea, au umplut lăcaşul de coşuri cu flori şi au lustruit icoanele.

de Angela Bertea

la 15.04.2023, 19:36

Vezi și

Măicuţele de la Mânăstirea Suceviţa au isprăvit ultimele pregătiri pentru Paşte. O linişte ireală s-a aşezat apoi deasupra lăcaşului care aduce lumină creştinilor din anul 1601. Toate icoanele au fost curăţate încă o dată, iar în altar au fost aduse lumânările noi pentru slujba de Înviere. 

Măicuţă: Ştergem frecvent icoanele, pentru că vin foarte mulţi oameni şi se închină. Astfel le menţinem întodeauna curate.

Măicuţele de la Suceviţa au trudit toată săptămâna 

Măicuţele de la Suceviţa au trudit toată săptămâna ca să pregătească mănăstirea pentru Paşte. 

Maica Ecaterina: Au fost pregătite alimentele pentru perioada pascală, s-au făcut mici retuşuri peste tot, în curte, vedeţi că iarba arată foarte frumos. Pentru fiecare creştin cred că este foarte importantă pregătirea această duhovnicească, adică participarea la slujbele premergătoare ale Învierii Domnului, spovedania şi împărtăşirea. 

La noapte, sute de credincioşi sunt aşteptaţi să vină la Mânăstirea Suceviţa, să participe la slujba de Înviere şi să ia Lumina Sfântă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Forfotă mare în bisericile din toată ţara. Lăcaşele de cult, curăţate pentru cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii