Antena Meniu Search
x

Foşti colegi din Divertis, după decesul lui Ioan Gyuri Pascu. Monica Anghel: “L-am preţuit întotdeauna, pentru sufletul lui de copil”; Cristian Greţcu: “A dat un exotism aparte umorului românesc”

Monica Anghel spune că pentru ea Ioan Gyuri Pascu va rămâne omul pe care l-a preţuit întotdeauna, pentru sufletul lui de copil.

Monica Anghel spune că pentru ea Ioan Gyuri Pascu va rămâne omul pe care l-a preţuit întotdeauna, pentru sufletul lui de copil.

La rândul său, Florin Constantin, membru fondator al grupului Diverstis, afirmă că odată cu decesul lui Ioan Gyuri Pascu s-a stins ”un zâmbet mare cât o lume” şi o lumânare pe care de acum încolo nu o va mai aprinde la cei vii, ci "la cei veşnici”, în timp ce Jojo spune că Gyuri Pascu era unic, "un amestec exploziv de talent, carismă şi inteligenţă umană şi artistică, un artist plin de viaţă şi umor, râzând cu sufletul deschis către viaţă".

Cristian Greţcu, membru grupul Divertis, a declarat pentru News.ro că Ioan Gyuri Pascu a fost un om fermecător, un perfecţionist, care a dat un exotism aparte umorului românesc.

Nu se aştepta nimeni la aşa ceva. Pe 8 octombrie aveam spectacol la Vaslui. Ultima dată când ne-am întâlnit am făcut un video scurt pentru Vaslui şi Gyuri venise cu o idee să facem ceva în stil Tănase. Gyuri a fost un element care a dat un exotism aparte în umorul din România. Toată lumea vorbeşte despre perioada când Gyuri avea nişte glume la Divertis... Ce glume?, îi întreb. Păi, când făcea el feţele alea... Aaa, adică e vorba de jocul actorului. Ăsta era Gyuri. Ziceam că e haios, dar el făcea totul foarte serios”, l-a evocat Cristian Greţcu pe colegul lui de breaslă.

Cântăreţ, instrumentist, compozitor, scriitor, actor, Ioan Gyuri Pascu a fost un talent multiplu. ”Scria chestii foarte bune. Scria parodii. La Divertis eram patru care scriam, dar Gyuri scria cel mai bine. El era perfecţionist, era spiritul şi litera”, a mai povestit Cristian Greţcu.

”Mi-am propus să scriu o istorie a Divertisului, dar îmi lipsesc nişte chestii pe care doar Gyuri le ştia”, a adăugat actorul.

Jojo: Ioan Gyuri Pascu era unic, un amestec exploziv de talent, carismă şi inteligenţă umană şi artistică

Ioan Gyuri Pascu era unic, un amestec exploziv de talent, carismă şi inteligenţă umană şi artistică, un artist plin de viaţă şi umor, râzând cu sufletul deschis către viaţă, spune actriţa şi cântăreaţa Cătălina Grama, cunoscută sub numele de scenă Jojo, care a fost colegă cu actorul în grupul Divertis.

“Ioan Gyuri Pascu nu mai este printre noi... Am aflat acum câteva minute. În astfel de momente eu întotdeauna mă blochez cumplit şi nu ştiu ce să spun... Însă am simţit să va scriu despre asta... Nu ştiu câţi dintre voi l-aţi cunoscut. Gyuri era cu adevărat special, aş putea spune unic chiar. Un amestec exploziv de talent, carismă şi inteligenţă umană şi artistică”, a scris Jojo pe pagina sa de Facebook.

Jojo spune despre Ioan Gyuri Pascu că era definiţia artistului frumos boem, a artistului real, interesat mereu de artă şi de ceea ce poate face pentru ea şi prin intermediul ei cu chitara, stiloul sau un scenariu în mână. Ea mai spune că Ioan Gyuri Pascu a fost un om cu o credinţa şi energie special, pe care toţi cei care l-au cunoscut au simţit-o.

“V-a bucurat de-a lungul vieţii sale pe mulţi dintre voi cu umorul lui fantastic mai ales în perioadă anilor săi la Divertis. A făcut film şi teatru, a scris şi a cântat din toată inimă cu mesaj, boem, aşa cum i-a stat lui cel mai bine. L-am preţuit şi a fost primul om cu care am avut primul schimb de replici la prima mea apariţie în cadrul grupului Divertis. Îi datorez multe dintre personajele mele, mult din curajul şi îndrăzneală pe care le-am căpătat jucând comedie. M-a încurajat şi m-a inspirat frumos şi unic de fiecare data. Mulţumesc pentru toate momentele pe care le-am petrecut împreună, ani în şir pe platourile de filmare şi în turnee. Mulţumesc pentru capacitatea ta de ne face să râdem ore în şir, din toată inimă, că nişte copii”, a scris Jojo.

Actriţa spune că îl va păstra în suflet şi în minte pe Ioan Gyuri Pascu ca pe un om şi artist plin de viaţă şi umor, “râzând cu sufletul deschis către viaţă”.

“Cerul e mai bogat acum. Condoleanţe familiei şi tuturor celor apropiaţi. Să nu ne uiţi niciodată. Noi cu siguranţă nu te vom putea uita”, a mai scris Jojo.

“P.S.: Gyuri a avut la un moment dat un personaj pe care îl jucă stâlcind cuvintele, pe Felix, în Felix şi Otilea. Mi-l amintesc cum spunea de multe ori în şir, "Genial, genial!". Nu îmi iese deloc asta din minte acum.... Se folosea de acest cuvânt cu mult umor pentru că era perioadă în care toată lumea îl utiliza greşit în tot felul de împrejurări. Gyuri chiar a fost genial. Din toate punctele de vedere”, a completat Jojo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Foşti colegi din Divertis, după decesul lui Ioan Gyuri Pascu. Monica Anghel: “L-am preţuit întotdeauna, pentru sufletul lui de copil”; Cristian Greţcu: “A dat un exotism aparte umorului românesc”