Antena Meniu Search
x

Fotbalistul Cristian Bud inca asteapta sa afle de ce i-a murit copilul, la patru zile dupa nastere

Doar moartea si scandalul par sa porneasca si sa grabeasca anchetele, in Romania! Dupa o saptamana de framantari, fotbalistul Cristian Bud si sotia lui inca nu stiu exact de ce le-a murit pruncul la patru zile dupa nastere

Vezi și

Bratara din maternitate ii aduce aminte de tot ce a trait in ultimele 11 zile. Mai intai, de minunea nasterii primului copil. Apoi, de durerea pe care a simtit-o cand l-a privit stingandu-se. “Trebuia sa moara copilului unei persoane cunoscute pentru a se sesiza cineva”, a spus Cistian Bud.

Azi, Mihai a mai murit o data, in sufletele lor. I-au vazut numele pe certificatul de deces. “Vreau sa se afle adevarul, pentru linistea noastra”, a mai afirmat Cristian.

Familia Bud asteapta raspunsuri. Apoi, ar putea depune plangeri. Traiesc cu impresia ca medicii au ignorat semnele care anuntau adevarata stare a baiatului lor. Si mai au o banuiala. In a doua zi de viata, copilul care primise nota 10 la nastere a fost bandajat la cap. Li s-a spus ca are pielea iritata, din incubator. Trei zile mai tarziu, medicii legisti i-ar fi anuntat ca a murit din cauza unei hemoragii inter-craniene. Doctorii din spital ii contrazic. “Nu e numai hemoragie cerebral, e doar o consecinta a sincromului, a insuficientei respiratorii neonatale. Acest copil a fost doar pe aparate de ventilatie dupa o ora si jumatate”, a declarat medicul Ilie Constantin.

Sectia de neonatologie e una moderna, mai spune seful sectiei. Nici vorba despre lipsurile reclamate de mama.

Tot despre tratamente inumane la Maternitatea Bega vorbeste si Ministerul Sanatatii care a cerut ancheta. Sefii de la Sanatate vor si transparenta. Noua lege a malpraxisului ar trebui sa protejeze pacientul. Sa primeasca la timp raspunsuri si sa rupa coalitia dintre medic si asigurator. Legea urmeaza sa intre in dezbatere publica.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Fotbalistul Cristian Bud inca asteapta sa afle de ce i-a murit copilul, la patru zile dupa nastere