Antena Meniu Search
x

"Frăţia Bărboşilor", donație importantă pentru Secţia de Arşi a Spitalului Judeţean Cluj

Membrii celei mai neobişnuite fundaţii din România au dotat cu două aparate Secţia de Arşi a Spitalului Judeţean din Cluj.

Vezi și

Au dotat, pe barba lor, o secţie de spital! Membrii celei mai neobişnuite fundaţii din România au reuşit ceea ce Ministerul Sănătăţii n-a fost în stare să facă. Adică să doteze cu două aparate Secţia de Arşi a Spitalului Judeţean Cluj. "Frăţia Bărboşilor" are, însă, şi o mare spaimă: cea de aparatul de ras.

Nu au doar barba mare, au şi o inimă pe măsură. Ei sunt bărboşii, probabil cel mai neconvenţional ONG din ţară. Povestea lor a început în 2013, când, dintr-o distracţie, mai mulţi tineri s-au unit într-o frăţie a bărbilor, fără alte scopuri în mine.

Curând, însă, de la aspectul cool, bărboşii au trecut la fapte caritabile. Au 11 campanii de strângere de fonduri la activ, iar ultima a vizat secţia de arşi a Spitalului Judeţean Cluj.

Cornel Hoza, preşedinte Beard Brothers: "Targetul a fost să strângem 30.000 de euro ca să achiziţionăm două aparate."

Este vorba de aparate de recoltat şi întins pielea de care au nevoie pacienţii cu arsuri mari. O idee pe care medicii au primit-o cu entuziasm.

Lucian Fodor, chirurg: "Avem un aparat care este mai vechi, dar frecvent se defecta. Şi atunci eram obligaţi de multe ori să amânăm intervenţiile chirurgicale."

Aşa că bărboşii s-au pus pe treabă. 

Cornel Hoza, preşedinte Beard Brothers: "Am ieşit în stradă, am comunicat cu companii şi am atins targetul mai repede decât ne aşteptam.

Bucurie, dar şi uimire în faţa unui exemplu de eficienţă. O performanţă pe care medicii o pun acum în balanţă cu cea a autorităţilor din Sănătate.

Lucian Fodor, chirurg: "Există adresă făcută la Ministerul Sănătăţii, dar nu întotdeauna sunt onorate toate adresele."

În timp ce la minister se verifică adrese, bărboşii se pregătesc pentru o nouă campanie. Renovarea unui etaj al Clinicii de Pediatrie din Cluj-Napoca. 

Cornel Hoza, preşedinte Beard Brothers: "Am reuşit să strâgem şi materialele şi am semnat şi contractul cu constructorul. Dăm drumul la lucrări, cred că săptămâna viitoare."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » "Frăţia Bărboşilor", donație importantă pentru Secţia de Arşi a Spitalului Judeţean Cluj