Antena Meniu Search
x

Curs valutar

România a intrat sub cod de furtuni violente, după cea mai caldă noapte de 1 aprilie din istorie

de Redactia Observator

la 01.04.2018 , 20:44

Vremea bate record după record. După ce am avut nămeţi şi viscol la sfârşit de martie, prima noapte de aprilie a fost cea mai caldă din istoria măsurătorilor. Cea mai scăzută temperatură înregistrată în Olteniţa a fost de 16 grade Celsius. Câteva ore mai târziu, însă, vijeliile s-au dezlănţuit în aproape toată ţara. La malul mării, s-au închis porturile, din cauza rafalelor violente.

Nori negri, vânt puternic şi mare agitată. În doar jumătate de oră, vremea s-a schimbat radical. Valurile s-au lovit cu putere de ţărm.  

Vântul a bătut dinspre uscat spre mare, cu o viteză însemnată: 55 de kilometri pe oră. La rafală, a depăşit chiar şi 75 de kilometri. 

Vezi și

În Eforie, acoperişul unei foste fabrici dezafectate de pâine a fost smuls, iar bucăţi din el au ajuns pe două case din apropiere. 

La mai puţin de 20 de kilometri distanţă, în Piteşti, suporterii unor echipe din a liga a doua de fotbal s-au trezit sub o ploaie cu grindină. 

Vijelia i-a luat prin suprindere şi pe bucureşteni. După ziua călduroasă de ieri, astăzi, oamenii au ieşit în adidaşi, geci subţiri şi, mulţi dintre ei, chiar fără umbrele. Vremea i-a păcălit chiar de 1 aprilie. 

Vreme a fost schimbătoare şi în nord-vestul ţării. Iar meteorologii anunţă că nu vom scăpa prea curând de ploi.

MIRELA POLIFRONIE, meteorolog:

În această noapte, ploile vor fi în restrângere şi se vor semnala în special în partea de nord, de centru şi izolat în rest. De marţi încolo ploile o să fie tot mai izolate, iar probabilitatea acestora e să crească spre sfârşitul acestei săptămâni. 

Până marţi, însă, vântul va fi în continuare puternic în aproape toată ţara. Temporar, vitezele vor depăşi chiar şi 60 de kilometri pe oră.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » România a intrat sub cod de furtuni violente, după cea mai caldă noapte de 1 aprilie din istorie