Antena Meniu Search
x

Furtunile din ultimele zile au acoperit şi plaja şi faleza din Mamaia cu dune de nisip

Săptămâna trecută a fost frig, săptămâna aceasta este cald! Iar octombrie, chiar dacă este la început, vine cu tot felul de surprize.

Vezi și

Săptămâna trecută a fost frig, săptămâna aceasta este cald! Iar octombrie, chiar dacă este la început, vine cu tot felul de surprize. La Mamaia, de exemplu, dunele de nisip au acoperit faleza şi au ajuns până aproape de hoteluri. Şi, din ce spun meteorologii, nici iarna nu va fi tocmai banală. 

Cei care trăiesc de-o viaţă la malul mării au învăţat să se adapteze la surprizele vremii. Furtunile din ultimele zile au acoperit şi plaja şi faleza cu dune de nisip. Unele de aproape doi metri. 

Excavatoarele au făcut drum, acolo unde nisipul a ajuns până la hotelurile de pe faleză. Fenomenul nu este o premieră. Dar este cu siguranţă un spectacol pentru amatorii de fotografie. 

Iar România trebuie să fie pregătită de acum înainte pentru o vreme la extreme. Asta înseamnă că nu trebuie să fim surprinşi dacă anotimpurile se schimbă într-o zi. 

Pe acelaşi subiect

Trecerea la iarnă se va face, însă, cu o lună octombrie destul de caldă, mai ales în sudul ţării, unde vor fi şi 14 grade. Temperatura medie va fi cu două grade peste normalul acestei perioade. Va ploua, dar mai mult în centru, est şi vest. 

Luna noiembrie va fi şi ea mai caldă în sud, est şi vest, faţă de restul ţării, dar temperaturile medii nu vor trece de 7 grade. Va ploua mai mult în centrul ţării, unde se pot aduna şi 80 de litri de apă pe metrul pătrat.

Anul se va încheia cu zăpadă şi vreme rece. În luna decembrie, vom avea un episod serios de viscol şi ger. În luna ianuarie- două- şi în februarie un episod cu zăpadă şi temperaturi care pot coborî până la minus 10-minus 20 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Furtunile din ultimele zile au acoperit şi plaja şi faleza din Mamaia cu dune de nisip