Antena Meniu Search
x

Gerul de afară şi căldura din calorifere ne ard la buzunar

Gerul nu îngheaţă şi facturile la căldură. Le face însă la fel de greu de suportat ca frigul. Temperaturile de până la minus 22 de grade i-au făcut pe români să-şi dea caloriferele la maximum.

Vezi și

Au făcut cald în casă, dar cu un preţ. Unul mare. Şefii de asociaţii anunţă facturi şi cu 20 la sută mai mari decât pe decembrie.

Oricât de perfomante ar fi, caloriferele pierd lupta cu gerul aspru. În Bucureşti, cei mai mulţi români au ţinut caloriferul la puterea cea mai mare. Unii, degeaba.

Şi frig în casă, şi mult de plată la întreţinere. Gerul din ianuarie va umfla facturile.

Pentru un apartament cu două camere, factura pe decembrie a fost de 250 de lei. Pentru ianuarie, când avem temperaturi de până la minus 20 de grade factura ar putea creşte cu 50 de lei, spun specialiştii.

Iar cine stă într-un apartament cu trei camere va plăti mai mult cu 70 - 80 de lei. Doar căldura va costa aproximativ 400 de lei. Şi la Braşov, temperaturile scăzute aduc facturi mai mari.

Va fi o creştere a facturilor cu 5 la sută, maximum 10 la sută.

Unii braşoveni şi-au suplimentat căldura din apartament cu panouri electrice. Aşa că vor plăti mai mult şi la curent.

Şi în decembrie românii au plătit mai mult pentru factura la căldură deşi temperaturile au ajuns până la 15 grade. La Arad creşterile au fost de 60%, în timp ce, la Ploieşti, costurile au fost mai mari cu 50% din cauza scumpirii gigacaloriei

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Gerul de afară şi căldura din calorifere ne ard la buzunar