Antena Meniu Search
x

Video Gospodinele de la sat păstrează tradițiile în ceea ce privește curățenia de Paști, în vreme ce tinerii de la oraș rezolvă totul cu ajutorul firmelor specializate

Mai sunt câteva zile până de Florii şi mai puţin de două săptămâni până la Paşte, iar în majoritatea caselor a început deja tradiţionala curăţenie de Sărbători. Dacă la ţară, oamenii încă respectă obiceiurile şi scot singuri la aer şi la vâltoare cuverturile şi covoarele, la oraş, tinerii preferă ajutorul firmelor specializate în curăţenie şi spun că, în felul acesta, petrec mai mult timp alături de cei dragi.

de Sorin Tanţoş

la 20.04.2021, 16:42

Vezi și

La sat, toată lumea ştie că Paştele trebuie să găsească gospodăria imaculată. Aşa că femeile au luat cuverturile şi covoarele în braţe şi au plecat spre vâltoare.

Gospodinele din Arşiţa încă duc covoarele la vâltoare, înainte de Sfintele Paști

De zeci de ani, gospodinele din Arşiţa, Mureş, vin la vâltoare în preajma sărbătorilor. Nici nu concep să cureţe altfel covoarele din casă.

La doar câteva zeci de kilometri distanţă, tinerii de la oraş se pregătesc cu totul altfel de sărbători. La familia Bochiș tocmai au ajuns reprezentanţii unei firme de curăţenie.

Pe acelaşi subiect

Istvan Kovacs, proprietar firma de curățătorie: ”Avem mai multe tipuri de solicitări. Avem persoane cu abonament si persoane cu lucrări ocazionale. Aceasta poate varia în functie de metri patrati, condiții de lucru, cât de aglomerat e spatiul. În general, variază între 200 și 600 de lei în funcție de numărul de camere și efortul depus”.

Tinerii se bucură de timpul câștigat cu apropiații, când apelează la firme de curățătorie

Baia, bucătăria, dormitoarele, camera de zi, toate sunt dezinfectate şi curăţate. În tot acest timp, proprietarii se bucură de timp împreună.

Vlad Bochiș: ”Noi înainte să ne mutăm stăteam într-un apartament de 60 de metri pătrați. Când ne-am mutat la casă am trecut la o suprafață dublă, așa că ne-am gândit să apelăm la o firmă de curățenie”.

Cristina Bochiș: ”Timpul care l-aș fi petrecut făcând curățenie îl petrecem cu familia, cu pregătirile”.

Şi pentru că la oraş covoarele nu se duc la vâltoare, curăţătoriile specializate au mai multă treabă ca de obicei. La o astfel de curăţătorie, preţul este între 8 şi 10 lei pe metrul pătrat, iar curăţarea şi uscarea durează între 24 şi 48 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Gospodinele de la sat păstrează tradițiile în ceea ce privește curățenia de Paști, în vreme ce tinerii de la oraș rezolvă totul cu ajutorul firmelor specializate