Antena Meniu Search
x

Gunoaiele aduse de Jiu, pescuite din bărci

Viitura de pe Jiu s-a dus, dar gunoaiele au rămas în urma apelor învolburate. Chiar dacă au trecut două săptămâni de la inundaţiile care au măturat localităţi întregi în Valea Jiului, nici până acum nu au fost strânse toate gunoaiele. Pe lacul de acumulare din Târgu Jiu a fost organizată o nouă acţiune de ecologizare. În doar trei ore, voluntarii au umplut o mie de saci cu tot felul de resturi adunate de pe luciul apei.

de Redactia Observator

la 11.07.2020, 18:09

Vezi și
  • Tune de gunoaie aduse de râul Jiu
  • Acțiuni constante de ecologizare

Sticle de plastic, haine, lemne ori aparate electrocasnice zac şi acum în râul Jiu. Zeci de pompieri, salvamontişti, funcţionari publici ori simpli voluntari s-au mobilizat să cureţe apele acoperite de un covor de gunoaie.

În această zonă, gunoaiele pot fi adunate din apă doar cu ajutorul unei bărci. Iar acţiunea este una de durată pentru că, în continuare, deşi au trecut două săptămâni de la viitură, zeci de tone de deşeuri plutesc pe luciul Jiului.

Nu este prima acţiune de ecologizare. La ultima, au fost încărcate cu deşeuri 200 de camioane. Acum, în doar trei ore cât au muncit, voluntarii au umplut o mie de saci.

Alexandru Buduran, directorul SGA Gorj: Jiul aduce sute de tone de deşeuri, în general PET-uri, care sunt colectate din Valea Jiului. Aşa că orice acţiune de ecologizare, în Defileul Jiului, este în zadar.

Cristinel Rujan, prefectul judeţului Gorj: Aceste acţiuni de ecologizare şi igienizare aş vrea să fie permanente.

Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj: Este foarte greu, este foarte multă suprafaţă şi foarte multe PET-uri, dar vom continua pentru că trebuie, ce să facem, să rămânem cu ele aici.

Lemnele scoase din Jiu vor fi donate familiilor nevoiaşe din oraş, iar PET-urile urmează să fie reciclate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Gunoaiele aduse de Jiu, pescuite din bărci