Antena Meniu Search
x

Românii au înlocuit covrigii dintre mese cu gustările sănătoase

Interesul tot mai mare al românilor pentru o viaţă sănătoasă se vede şi în succesul pe care le au batoanele organice şi fructele deshidratate. Nutriţioniştii recomandă aceste gustări în special femeilor care vor să piardă din greutate, pentru că nu conţin zahăr şi sunt din ingrediente naturale.

de Redactia Observator

la 30.08.2019, 22:11

Vezi și

Interesul tot mai mare al românilor pentru o viaţă sănătoasă se vede şi în succesul pe care le au batoanele organice şi fructele deshidratate. Nutriţioniştii recomandă aceste gustări în special femeilor care vor să piardă din greutate, pentru că nu conţin zahăr şi sunt făcute din ingrediente 100% naturale. Dar, pentru că există şi un dar, tot medicii ne îndeamnă la prudenţă: aceste produse nu trebuie consumate zilnic.

Împreună cu partenera ei de afaceri, Raluca Găletă a renunţat la jobul din marketing pentru a produce gustări pentru persoanele preocupate de sănătate.  

Sectorul gustărilor naturale pe bază de fructe deshidratate a explodat în ultima perioadă, cel puţin în marile oraşe. Cei care au înţeles valul schimbării vând acum pe bandă rulantă.  Cererea creşte cu 4% în fiecare an. 

Doar că mulţi români nu ştiu că fără zahăr nu însemnă neaparat şi sărac în calorii. Spre exemplu, un baton de prune cu nuci are peste 300 de calorii per suta de grame, de 6 ori mai mult decât 100 de grame de măr sau 100 de grame de iaurt de 2,8% grăsime.

Aşadar, chiar şi gustările sănătoase se consumă cu măsură. Necesarul zilnic al unui adult este de circa 2.500 de calorii în cazul bărbaţilor şi în jur de 2.000 de calorii în cazul femeilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Românii au înlocuit covrigii dintre mese cu gustările sănătoase